Slovenija ima po 30 letih čakanja mladinskega svetovnega prvaka v atletiki!

Foto: Twitter/World Athletics
Foto: Twitter/World Athletics
Tom Teršek do naslova mladinskega svetovnega prvaka.
Oglej si celoten članek

Atlet Tom Teršek je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Limi prav z zadnjim metom potrdil vlogo prvega favorita in osvojil zlato v metu kopja. Za zlato je 17-letni Kranjčan vrgel 76,81 metra in se s tretjega mesta povzpel na vrh. Andraž Rajher je bil osmi v metu kladiva.

Slovenska atletika je na tovrstni uspeh čakala kar 30 let. Pred Terškom je naslov mladinskega svetovnega prvaka doslej edini davnega leta 1994 v Lizboni osvojil Celjan Gregor Cankar (takrat 804 cm) v skoku v daljino.

Teršek je bil veliki favorit MSP, saj je edini med mladinci letos vrgel kopje čez 80 metrov. To mu je uspelo junija v Celju, ko je orodje zalučal 80,87 m.

V kvalifikacijah je suvereno izpolnil normo 72,50 za finale, kjer pa se je zatikalo in šele z zadnjim metom se je slovenski tekmovalec prebil s tretjega na prvo mesto in predčasno poskrbel tudi za rojstno dnevno darilo - polnoletnost bo praznoval čez teden dni.

Teršek je v prvih treh serijah vrgel 69,47, 66,00 in 70,85 m in bil četrti. V velikem finalu osmerice je kot četrtouvrščeni po polovici tekmovanja nadaljeval z 68,39, preden je v peti seriji vrgel kopje 73,41 m in se povzpel v območje kolajn.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:32 30. Avgust 2024.

    Lepa in obetavna prihodnost naše atletike. Čestitka !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.