Slovenija brez poraza na EP

Foto: Žurnal24 (Foto: www.alesfevzer.com)
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Tel Avivu s 3:0 (20, 17, 22) premagala Izrael in potrdila prvo mesto v skupini.
Oglej si celoten članek

Slovenija se je tako uvrstila na evropsko prvenstvo naslednje leto v Avstriji in na Češkem. Tekmovanje je končala s šestimi zmagami in brez poraza.

Slovenski selektor Veselin Vukovič je tekmo začel z liberom Alešem Fabjanom, debitantom v reprezentanci, na igrišču pa je bil tudi Mitja Gasparini, ki je na prejšnjih tekmah igral manj. V začetni postavi so bili še Radovič, Alan Komel, Tine Urnaut, Matevž Kamnik in podajalec Dejan Vinčić.

Začetek je bil izenačen, nobena izmed ekip si pred vhodom v končnico ni priborila večje prednosti od dveh točk, prvi je to uspelo Sloveniji, pri kateri je točke nabiral predvsem Gasparini. Vukovićevi izbranci so povedli z 21:18, kar je bilo dovolj za vodstvo 1:0, saj so domači do konca osvojili le še dve točki in še ti po sreči.

Gasparini je nadaljeval z luknjanjem tekmečeve obrambe tudi v drugem nizu, pri tem pa se mu je pridružil še Radovič. Oba sta tudi odlično servirala (Gasparini je dosegel tri ase zapored), tako da je bilo ob prvem tehničnem odmoru 8:5, le nekaj trenutkov zatem 11:5. Pri rezultatu 12:6 je Urnauta zamenjal Vid Jakopin. Čeprav ni bil prav ničesar kriv, pa se je zdelo, kot da bi to moštvo zmedlo. Izraelci so se približali na 10:13, toda po točkah Vinčiča, Radoviča in bloku Komela je bilo ob drugem tehničnem odmoru že spet šest točk prednosti. V igro je nato vstopil še drugi debitant, podajalec Gregor Ropret, ki je uspešno zamenjal Vinčića. Slovenci prednosti namreč tudi po njegovi zaslugi niso izpustili iz rok.

Da se Slovencem mudi v mesto proslavit super uspešne predstave, je dokazal začetek tretjega niza, v katerem so po servisih Komela prišli do treh točk prednosti (4:1). A Izraelci se niso hoteli vdati. S petimi zaporednimi točkami so prišli do vodstva 6:4, pozneje tudi do 11:7, tako da je moral Vuković svoje varovance prvič poklicati k sebi. Njegovi nasveti pa so zalegli, kmalu je bilo na semaforju 12:12. Izrael se je nato nekaj časa še upiral, a na koncu vendarle moral priznati premoč boljšim. Predvsem prvemu "bombarderju" Gaspariniju.

Izida zadnjega kola:

Španija : Madžarska 3:1 (18, -18, 19, 17)

Slovenija : Izrael 3:0 (20, 17, 22)

1. Slovenija
2. Španija
3. Madžarska
4. Izrael

*Španci odhajajo v dodatne kvalifikacije

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.