Slovenec se je vpisal v zgodovino rokometnih turnirjev na OI

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski zunanji igralec se je vpisal v zgodovinske knjige.
Oglej si celoten članek

Slovenska rokometna reprezentanca si je že zagotovila nastop v četrtfinalu olimpijskih iger. To ji je uspelo s tesno zmago proti Japonski z 29:28 (15:15). Pred tem so izbranci Uroša Zormana premagali že Švedsko in Hrvaško, v prvem krogu pa je bila premočna Španija.

Proti Japoncem si Slovenci skozi celotno tekmo niso priigrali večje prednosti, v prvem polčasu so namreč večinoma zaostajali, v drugem pa so prevzeli pobudo, a so jim rokometaši iz dežele vzhajajočega sonca vseskozi dihali za ovratnik. Slovenski voz je odlično sicer vlekel Aleks Vlah, ki je na tekmi zbral skoraj polovico zadetkov svoje reprezentance, žogo je v mrežo poslal kar 14-krat. S tem se je zapisal v zgodovino olimpijskih turnirjev v rokometu.

Le en rokometaš je namreč na posamezni tekmi OI dosegel več zadetkov. Leta 1976 je na olimpijskih igrah v Montrealu že pokojni Poljak Jerzy Klempel proti Tuniziji zbral 15 zadetkov. Poljska, ki je na turnirju osvojila bron, je na omenjeni tekmi slavila s 26:12-

Štirinajst golov je leta 1996 v Atlanti uspelo doseči Francozu Frédéricu Volleju ob zmagi proti Braziliji s 37:23.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.