Slovenec proti velikanu zadel na kultnem stadionu

Foto: Youtube Ester Sokler
Slovenski napadalec Ester Sokler je poskrbel za izjemno pomemben zadetek.
Oglej si celoten članek

V najmočnejši škotski ligi sta se v Glasgowu pomerila domači Celtic in Aberdeen. Oba kluba v novi sezoni škotskega prvenstva še ne poznata poraza.

Derbi se je začel po željah domačih navijačev, zeleno beli so namreč povedli z 2:0 in to prednost zadržali do konca prvega polčasa. A sledil je manjši preobrat, ki ga je začel slovenski napadalec Ester Sokler.

Brestaničan, ki je v Sloveniji branil barve klubov Krško, Brežice, Celje in Kalcer Radomlje, je v igro vstopil po glavnem odmoru, že v peti minuti drugega dela pa je zabil na slovitem stadionu Celtic Park. Napadalec je po izjemni podaji Jamieja McGratha pobegnil obrambi in v dvoboju ena na ena premagal še domačega vratarja Kasperja Schmeichla.

To je bil sicer Soklerjev prvi prvenstveni zadetek v sezoni, precej uspešnejši je bil v ligaškem pokalu, kjer je na šestih tekmah zabil pet golov.

Za končnih 2:2 je nato v 60. minuti poskrbel kapetan Aberdeena Graeme Shinnie. Po njegovem strelu se je žoga odbila od branilca in na napačni nogi ujela danskega reprezentančnega čuvaja mreže.

Obe moštvi sta v osmih tekmah prvenstva zabeležili po sedem zmag in remi ter sta osvojili 22 točk. Z odigrano tekmo in šestimi točkami manj je tretji Glasgow Rangers.

Sokler sicer ni prvič zadel proti Celticu, v minuli sezoni je v polfinalu škotskega pokala poskrbel za podaljšek, ko je v 90. minuti zadel za 2:2. Takrat so sicer po enajstmetrovkah napredovali Glasgowčani.

dezurni@styria-media.si

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.