Slovenec odigral prvo tekmo za nov klub in zabil štiri gole

Foto: Profimedia Ester Sokler
Slovenski napadalec je že navdušil.
Oglej si celoten članek

Brestaničan Ester Sokler, nekdanji nogometaš Krškega, Brežic, Celja in Radomelj, je blestel v drugi polovici minule sezone in si z dobrimi predstavami v slovenskem prvenstvu priigral prestop v najmočnejško škotsko ligo. Postal je član štirikratnega prvaka in sedemkratnega pokalnega zmagovalca Aberdeena, ki je v sezoni 1982/83 osvojil tudi takratni pokal Uefa.

Napadalec je za klub, ki je član najmočnejše škotske lige vse od leta 1905, debitiral na pripravljalni tekmi proti nižjeligašu Turiff Unitedu FC. V minuli sezoni tretjeuvrščeni klub prvenstva, zaostal je le za glasgowskima velikanoma Celticom in Rangers, je slavil s kar 9:0, 24-letni Slovenec pa je povsem navdušil privržence Aberdeena. Zabil je štiri zadetke, odigral je sicer le drugi polčas.

Foto: Profimedia Ester Sokler

"Ester Sokler je najboljši napadalec na svetu," je bil po tekmi prepričan eden od navijačev, drugi je Soklerju napovedal osvojitev zlate žoge.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.