Slovenec ob svojem olimpijskem debiju poskrbel za pravi triler

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Deni Kožul v prvem krogu OI dobil dvoboj z Indijcem Achanto.
Oglej si celoten članek

Slovenski namiznoteniški igralec Deni Kožul je na olimpijskih igrah v Parizu dobil dvoboj prvega kroga, v obračun z Indijcem Sharathom Kamalom Achanta je slavil s 4:2 (-10, 9, 6, 7, -8, 10). Dvainštiridesetletni Indijec je dobil prvi niz z 12:10. Kožul, 126. na svetovni lestvici, je v nadaljevanju pokazal povsem drugačen obraz in ugnal 40. tekmovalca na svetovni lestvici iz Indije, zadnji niz je dobil po velikem preobratu.

Sedemindvajsetletni Kožul je v drugem nizu povedel s 9:5, 9:7, 9:8, 10:8, za zaključek pa je dobil točko na servis tekmeca. V tretjem nizu znova povedel Kožul z 5:1 in 8:1, nato je tri točke v nizu dobil tekmec (4:8). Kožul je nadaljeval z 9:4 in 11:6 za 2:1 v nizih. V četrtem je Kožul znova vodil s 7:3, 8:4 in 10:6, nato izkoristil drugo zaključno žogico za 3:1 v nizu.

Foto: Profimedia Deni Kožul

Logatčan v drugem nizu povedel z 2:0, nato je po vodstvu Indijca izenačil na 8:8, a je Indijec dobil točki za 10:8. Achanta je našel odgovore na različne zaključke, s katerimi je hotel tedaj Slovenec znova priti do prednosti v igri. Tekma se je podaljšala v šesti niz, v katerem je prevladoval Indijec. Povedel je s 5:2, 8:2 in 9:3, ko je oddaljil Kožula od mize. A se je Slovenec znova vrnil in dobil tri točke v nizu za 9:10. Po premoru je dobil še eno točko in izenačil na 10:10 ter še povedel z 11:10. Indijec je nato v zadnji točki napravil napako, Kožul pa se je od veselja z dvignjenima rokama ulegel na tla. Takoj mu je presrečna čestitala tudi trenerka Andreja Ojsteršek Urh.

Kožul je v posamični konkurenci debitant, na OI v Tokiu leta 2021 je bil sicer že član olimpijske ekipe. Achanta je stari znanec Kožula, pomerila sta se v kvalifikacijah Grand Smasha v Singapurju. Boljši je bil Indijec, ki je nato na glavnem turnirju premagal tudi Darka Jorgića. Tudi v Parizu je bil v vlogi favorita, da pa ni nepremagljiv, so že pred dvobojem menili v slovenskem taboru.

Kmalu bo svoj dvoboj začel tudi najboljši slovenski igralec Darko Jorgić, njegov tekmec bo Singapurec Izaac Quek.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.