Slovenec bo odslej igral za veliki avstrijski klub

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski napadalec Prelec se seli na Dunaj k Austrii.
Oglej si celoten članek

Triindvajsetletni slovenski napadalec Nik Prelec se iz Cagliarija, ekipe italijanske elitne serije A, seli za leto dni kot posojen igralec na Dunaj k vijoličasti Austrii, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Štajerski nogometaš je sicer doslej kot posojen igralec nastopal za WSG Tirol.

V mladinski karieri je od leta 2013 igral za Tezno Maribor, nato pa za Aluminij, od koder je leta 2017 prešel v Sampdorio in za to italijansko ekipo pred štirimi leti podpisal poklicno pogodbo s člansko ekipo, za katero pa ni zaigral.

Najprej je bil posojen v ljubljansko Olimpijo, potem pa v WSG Tirol. Iz te tirolske ekipe se je lani preselil v Cagliari, a je bil takoj nato posojen v nazaj v Tirol. Za Watten je na 32 tekmah dosegel osem golov.

Foto: Profimedia Nik Prelec

Austria, ki si je priborila za Prelca tudi prednostno možnost odkupa, je doslej osvojila 24 avstrijskih naslovov, več 32, jih ima le mestni tekmec Rapid.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.