Slovenci danes v boju za odličja

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Po včerajšnjem zgodovinskem uspehu Urške Žolnir, ki je Sloveniji priborila prvo olimpijsko kolajno v Londonu, bodo danes vse oči uprte v kajakaša Petra Kauzerja, ki velja za enega izmed favoritov za odličja. Naši predstavniki bodo nastopili tudi v judu, plavanju, kolesarstvu in streljanju, padlo pa bo kar dvajset končnih odločitev.
Oglej si celoten članek

Polfinalni nastop nosilca slovenske zastave

Foto: Stanko Gruden/STA Peter Kauzer olimpijske igre London Slovenija bo imela danes v polfinalu eno najmočnejših orožij za odličja. Na slalomski progi se bo ob 14.30 s kajakaši meril Peter Kauzer, nosilec slovenske zastave na odprtju iger. Pred štirimi leti je po izjemnem nastopu v kvalifikacijah v Pekingu ostal razočaran brez finala na 13. mestu. V kolesarstvu bo na programu vožnja na čas, kjer se bo ob 14. uri na 44 km pomeril Jani Brajkovič, ki je v Londonu z 21. mestom zabeležil najboljšo slovensko uvrstitev na teh igrah v cestni dirki. Veliko v slovenski ekipi pričakujejo od judoistke Raše Srake Vukovič, ki bo ob 10.30 začela boje v kategoriji do 70 kg.

Pester urnik za slovenske plavalce

Foto: Stanko Gruden/STA Klemen Štrajhar olimpijske igre London lokostrelstvo Tudi v lokostrelstvu je slovenski predstavnik Klemen Štrajhar že okusil londonska olimpijska prizorišča. V Lord’s Cricket Groundu je 27. julija v kvalifikacijah zasedel 58. mesto, tako da ga v tekmovanju na izpadanje, ki se bo začelo ob 10. uri, čaka Kitajec Dai Xiaoxiang, sedmouvrščeni v kvalifikacijah in izjemno visoka ovira za 17-letnega Kamničana. V predtekmovanju v plavanju se bodo kvalifikacije začele ob 11. uri, v bazenu pa bodo na 100 m prosto Nastja Govejšek, na 200 m prsno Tanja Šmid, na 4 x 200 m prosto pa se bo predstavila slovenska bronasta štafeta z letošnjega EP v postavi Sara Isaković, Anja Klinar, Urša Bežan in Mojca Sagmeister. V jadranju imajo v razredu finn, kjer uspešno nastopa Vasilij Žbogar, prost dan, v razredu laser pa bo tekmovanja nadaljeval Karlo Hmeljak.

Obeta se dvajset končnih odločitev

Foto: Anže Petkovšek Raša Sraka Vuković, slovenska olimpijska reprezentanca Danes bodo na olimpijskih igrah podelili 20 kompletov odličij. Poleg finalnih kajakaških bojev in moške vožnje na čas se bodo ob 11. uri v kronometru pomerile kolesarke, v judu pa bodo ob 15. uri zaključni boji žensk do 70 kg in moških do 90 kg. V plavanju se bodo ob 20.30 začele finalne odločitve za moške na 200 m prsno in 100 m prosto ter za ženske na 200 m delfin in 4 x 200 m prosto. Ob 16. bodo sinhroni skoki s trimetrske deske za moške, ob 18.30 bodo zaključne posamične odločitve mečevalcev in sabljačic, dvigalci uteži bodo svojo moč pokazali v kategoriji do 77 kg, dvigalke pa do 69 kg. Veslači bodo začeli ob 10.30 z elitnim osmercem ter v dvojcih brez krmarja, veslačice pa v dvojnem četvercu. Strelke bodo na tarče merile s pištolami na 25 m, namiznoteniške igralke se bodo ob 15.30 pomerile za posamična odličja, telovadci pa bodo ob 17.30 začeli mnogoboj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.