Slovenci čakajo nasprotnika za osmino finala

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Sredine tekme bodo dale odgovor na vprašanje, proti komu bo Slovenija igrala v osmini finala evropskega prvenstva. Znano, kdaj bodo nogometaši stopili na igrišče.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometaši čakajo, kdo bodo njihovi nasprotniki v osmini finala evropskega prvenstva v nogometu. Po remiju proti Angliji so namreč dosegli zgodovinski preboj v izločilne boje evropskega prvenstva. Več o tem, kako do vstopnice za osmino finala, tukaj. Slovenija je imela na tekmah skupinskega dela bučno spodbudo s tribun. 

Med potencialnimi tekmeci Slovenije je Portugalska, ki je prva v skupini F. Slovence tekma s Portugalci čaka v primeru, da izmed tretjeuvrščenih odpade Madžarska. V tem primeru bi tekmo odigrali 1. julija ob 21. uri v Frankfurtu.

Izmed tretjeuvrščenih namreč v izločilne boje napredujejo štiri najboljše reprezentance. Ta se določa po točkah, nato gol razliki in še nazadnje disciplinskem kriteriju.

Foto: Saša Despot EURO2024

Trenutno so najboljše tretjeuvrščene reprezentance Nizozemska s štirimi točkami, Slovenija, Slovaška (skupina E) in Madžarska pa s po tremi. Iz nadaljnjih bojev je izpadla Hrvaška, ki je bila tretja v skupini B z dvema točkama.

Če bi pa Madžarska na koncu ohranila vodstvo pred tretjeuvrščeno v skupini F, kjer je Češka trenutno z eno točko, ali pa bi zaradi razlike v danih in prejetih zadetkih prehitela tretjeuvrščeno iz skupine E, bi Slovenijo čakal dvoboj z zmagovalko skupine E. To je lahko katera koli ekipa izmed trenutno štirih reprezentanc, ki imajo vsaka po tri točke (Romunija, Belgija, Slovaška in Ukrajina).

V tem primeru bi Slovenija igrala v Münchnu 2. julija ob 18. uri.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.