Slovenci še zadnjič napeli sile za dostojno slovo od SP

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski košarkarji so ob 10.45 začeli tekmo z Italijani za končno sedmo mesto na svetovnem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Slovenije imajo danes še zadnji nastop na svetovnem prvenstvu v Manili. V tekmi za sedmo mesto, ki jim lahko prinese izenačenje najvišje dosedanje uvrstitve na svetovnih prvenstvih, ki so jo dosegli v Španiji leta 2014, se bodo ob 10.45 pomerili z Italijo.

Dvoboj poražencev četrtfinalov in tekem za razvrstitev bo odprl spored predzadnjega dne mundiala v Aziji. Sledil bo obračun za peto mesto med Latvijo in Litvo (20.30), v nedeljo pa še tekma za bron med Kanado in ZDA (10.30) ter finale Nemčija - Srbija (14.40).

V polfinalu je Srbija suvereno preskočila Kanado s 95:86, Nemčija pa je bila boljša od ZDA 113:111.

SP v košarki Američani poraženi, gledali bomo evropski finale SP v košarki Ni Jokića, ni panike! Srbija v finalu svetovnega prvenstva

Medtem ko bosta nedeljski tekmi odločali o lesku medalj, imata današnja obračuna zgolj prestižni značaj. Mišljena sta bila kot kvalifikacijsko sito za olimpijske igre 2024, a ker je vseh sedem potnikov iz SP v Pariz že znanih, sta zdaj povsem brezpredmetna.

Slovenija je tretjič na štirih svetovnih prvenstvih igrala v četrtfinalu. 2010 v Istanbulu je po dveh porazih v razigravanju od 5. do 8. mesta zasedla osmo mesto, 2014 v Barceloni pa tekem za razvrstitev ni bilo, tako da ji je Fiba na podlagi rezultatov v skupinskem delu dodelila sedmo mesto.

Zaskrbljujoče Noro, kaj Dončiću počnejo sodniki: "Pred tekmo se pogovarjajo ..."

Slovenija je imela pred devetimi leti na prvenstvu, ki je potekalo na Kanarskih otokih in v Barceloni, izkupiček pet zmag in dva poraza (2010 5-4, 2006 pa 2-4). V Manili je trenutno pri 4-3, ob tem, da je po stoodstotnem začetku zdaj v nizu treh porazov.

Slovenija bo proti Italiji igrala brez Jake Blažiča, verjetno pa bo manjkal tudi Klemen Prepelič, ki je na tekmi proti Litvi začutil bolečine v stegenski mišici in nato ni več igral.

"Lepo bi bilo prvenstvo končati z zmago. Upam, da bomo našli motivacijo in energijo, da prikažemo pravi obraz," je po porazu v četrtek z Litvo razmišljal Luka Dončić, ki je 187 točkami oziroma 26,7 na tekmo prvi strelec prvenstva.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.