Slovenca utrpela poraz

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić ni imel najboljšega strelskega večera v severnoameriški košarkarski ligi NBA.
Oglej si celoten članek

Na gostovanju v Philadelphii je Goran Dragić dosegel 10 točk, sedem podaj, štiri skoke, a je zgrešil štiri trojke ob metu iz igre 4-13. Miami Heat je izgubil s 94:101 proti domači ekipi Sixers.
Dragić je igral 35 minut, v statistiko je vpisal še tri ukradene žoge, blokado, tri izgubljene žoge in uspešno izvedena prosta meta.

Miami v Philadelphii ni bil učinkovit z razdalje, met za tri točke so imeli zgolj 22,6 odstoten (7-31), tudi met za dve točki je bil slab, 38,6 odstoten. Pri domači Philadelphii je bil najučinkovitejši Joel Embiid z 22 točkami za še četrto zaporedno domačo zmago, ob desetih porazih. Miami ostaja pri štirih zmagah na 13 tekmah.

Pri Miamiju je imel najboljši večer v karieri Dragićev soigralec Hassan Whiteside, zadel je 32 točk in dosegel 13 skokov. V skoku je že na svoji 13. tekmi po vrsti vpisal dvomestno število ter je vodilni v ligi NBA v tej košarkarski prvini, s povprečjem 16,2 skoka na tekmo.

Detroit poražen v Teksasu

Na parket je stopil še en Slovenec. Beno Udrih je z Detroit Pistons pod domačima košema izgubil proti Houston Rockets s 96:99. Pri raketah je bil razpoložen James Harden z 28 točkami, 11 podajami in osmimi skoki. Udrih je v 16 minutah zadel eno trojko ter vpisal še sedem podaj in dva skoka.

Dragića in Udriha v noči s srede na četrtek v Detroitu čaka medsebojni obračun domačih Pistons in Miami Heat.

Liga NBA:

Philadelphia 76ers - Miami Heat 101:94
Goran Dragić: 10 točk, 7 podaj, 4 skoki v 35 minutah za Miami.

Detroit Pistons - Houston Rockets 96:99
Beno Udrih: 3 točke, 7 podaj, 2 skoka v 16 minutah za Detroit.

Washington Wizards - Phoenix Suns 106:101
Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 90:105
Indiana Pacers - Golden State Warriors 83:120
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 93:89
Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 93:99
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 96:91
Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 123:115

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.