Slovan polfinalist pokala challenge

Foto: Žurnal24 Tekmo lahko in moramo dobiti, poudarja selektor Boris Denič. (Foto: Boštjan Taco
Rokometaši Slovana so v povratni četrtfinalni tekmi evropskega pokala challenge v gosteh izgubili s Suceavo s 25:32 (12:16), a se kljub temu uvrstili v polfinale, saj so na prvi domači tekmi slavili z 31:23.
Oglej si celoten članek

"Tekma je bila malce čudna, predvsem zaradi dopoldanskega termina, ki ga nismo vajeni. Moji varovanci so do 20. minute nadzorovali gostitelje, v sami končnici pa so padli v krizo, kar so domači rokometaši izkoristili in na odmor odšli s štirimi goli prednosti. Gostitelji so nas v drugem polčasu pošteno namučili, največ preglavic pa nam je povzročila domača obramba 3-2-1, ki jo moji igralci nikakor niso mogli prebiti. V 57. minuti so gostitelji povedli za osem (31:23). V sami končnici smo vendarle zmogli dovolj zbranosti, da smo dosegli dva gola, izkazal pa se je tudi vratar Jure Vran, ki je v prelomnih trenutkih dvoboja branil na visoki ravni," je po težkem in zahtevnem dvoboju v mestecu, ki leži na meji med Romunijo, Ukrajino in Moldavijo, dejal prvi strokovni mož ljubljanske zasedbe Boris Denič.

Tekmo v športni dvorani v Suceavi si je ogledalo okoli 400 gledalcev, ljubljanska zasedba pa navkljub obljubi prireditelja po tekmi ni prejela zapisnika in statistike povratne tekme. Ljubljančani so takoj po zahtevnem obračunu v Romuniji pospravili kovčke in se z avtobusom odpravili v domovino, pred njimi pa je 1165 km dolga pot.

Polfinalni žreb bo v torek, 6. aprila, na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.