Slokar: "Verjeti moramo vase!"

Foto: Žurnal24 Slovenija bo po treh zaporednih porazih v Mariboru lovila nove zmage. V četrtek
Konec tedna čakajo slovensko moško reprezentanco na Pokalu Adecco v Mariboru tri močne pripravljalne tekme z Novo Zelandijo, Rusijo in Srbijo. "Verjeti moramo vase in v drug drugega," pravi Uroš Slokar.
Oglej si celoten članek

V petek se v dvorani Maribor začenja drugi zaporedni Pokal Adecco, na katerem se bodo tokrat s Slovenijo pomerile tri močne reprezentance.

Naša igra napreduje iz tedna v teden, smo vedno bolj uigrani in upamo na polno dvorano, ki košarkarje vedno ponese.
Memi Bečirović

Prvi dan se bo četa Memija Bečirovića pomerila z Novozelandci, še posebej znanimi po zanimivi "haki", drugi dan bodo v Mariboru gostovali nekdanji evropski prvaki Rusi, za konec pa bo na sporedu še obračun z lanskimi finalisti Srbi, s katerimi je Slovenija dvakrat zaigrala tudi na EP 2009.

"Vesel sem, da igramo v Mariboru, ki ga imam za svoje mesto, pa čeprav živim nekaj kilometrov stran. Verjamem, da bodo organizatorji tu speljali dober turnir ter da bo v dvorani Tabor dobro vzdušje. Tekmeci, s katerimi se bomo pomerili, bodo vsi zaigrali na svetovnem prvenstvu, kar pomeni, da gre za kakovostne ekipe. Naša igra napreduje iz tedna v teden, smo vedno bolj uigrani in upamo na polno dvorano, ki košarkarje vedno ponese," je na novinarski konferenci pred turnirjem povedal selektor Bečirović.

Turnir v dvorani Tabor je vedno pozitiven, tekmeci pa močni, kar v tem trenutku tudi potrebujemo. Forma se mora stopnjevati, mi pa moramo verjeti vase in drug v drugega.
Uroš Slokar

Poleg njega je na novinarski konferenci spregovoril tudi Uroš Slokar, ki pravi, da mu je všeč koncept selitev reprezentance po celotni državi: "Že nekaj let prihajamo v Maribor, kamor pridemo z veseljem, všeč pa mi je tudi, da se selimo po celi Sloveniji. Vesel sem, da se je v Ligo Telemach uvrstil tudi Maribor, kar je lahko za slovensko košarko le dobro, saj s tem ne pride do centralizacije. Turnir v dvorani Tabor je vedno pozitiven, tekmeci pa močni, kar v tem trenutku tudi potrebujemo. Forma se mora stopnjevati, mi pa moramo verjeti vase in drug v drugega."

Za tekme v Mariboru je na voljo še nekaj vstopnic. Tridnevna vstopnica stane 20 evrov in jo je možno kupiti le še v petek, sicer pa so cene dnevnih vstopnic v predprodaji osem evrov, na dan tekme pa deset evrov.

Spored turnirja:

Petek, ob 17.30:
Rusija - Srbija

Ob 20.00:
Slovenija - Nova Zelandija

Sobota, ob 17.30:
Srbija - Nova Zelandija

Ob 20.00:
Slovenija - Rusija

Nedelja, ob 17.00:
Nova Zelandija - Rusija

Ob 20:00:
Slovenija - Srbija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.