Slavje domačina, Božič deveti

Foto: Žurnal24 William Bonnet je bil najboljši na drugi etapi. (Foto: Reuters)
Francoz William Bonnet je zmagal na drugi etapi kolesarske dirke Pariz–Nica. Najboljši Slovenec je bil Borut Božič z devetim mestom.
Oglej si celoten članek

Francoz William Bonnet je zmagovalec druge etape kolesarske dirke Pariz–Nica. Kolesar Bouyguesa Telecoma je v ciljnem sprintu 201 kilometer dolge preizkušnje med Contresom in Limogesom ugnal Slovaka Petra Sagana in Španca Luisa Leona Sancheza. Slovenec Borut Božič (Vacansoleil) je bil deveti.

Jani Brajkovič (RadioSchack) je bil 53., Gorazd Štangelj (Astana, +0:57) 130., Tadej Valjavec (Ag2R, +1:18) 140., Grega Bole (Lampre, +7:49) pa 171. Etapo je sicer med drugim zaznamoval tudi padec nekaj kolesarjev v zadnjem kilometru. "Zakrivil" ga je dotik koles Boleta in enega izmed kolesarjev Saxo Banka.

V skupni razvrstitvi vodi Nizozemec Lars Boom (Rabobank), Bole je 13. (+0:32), Brajkovič 16. (+0:35), Božič 96. (+1:34), Štangelj 106. (+2:13), Valjavec pa 154. (+9:15).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.