Slavje Bagnaie, prvenstvo še bolj odprto

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zmagovalec sprinta Bagnaia, Acosta zdrsnil po vodstvu.
Oglej si celoten članek

Svetovni prvak Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec sprinterske dirke za veliko nagrado Japonske v Motegiju. S tem je nekoliko zmanjšal zaostanek za vodilnim v prvenstvu Špancem Jorgejem Martinom (Prima Pramac), ki je bil četrti. Z vodstva na sprintu je zdrsnil zmagovalec kvalifikacij Španec Pedro Acosta (GasGas).

Najbolje je sicer startal Bagnaia, ki je skozi prvi ovinek vodil, v tretjem krogu pa ga je prehitel Acosta. Ta je nato vozil nekoliko hitreje, si pridobil nekaj prednosti, štiri kroge pred koncem pa zdrsnil s steze.

V ozadju sta najbolj pridobivala Španca Marc Marquez (Gresini) in Martin. Startala sta z devetega oziroma enajstega mesta. Prvemu so v jutranjih kvalifikacijah črtali sicer najhitrejši čas, drugi pa je v zadnjem hitrem poskusu zdrsnil s steze.

Marquez se je na koncu z devetega prebil na tretje mesto, pretil tudi drugouvrščenemu Italijanu Enei Bastianiniju (Ducati), a po tesnem dvoboju ostal za njim. Martin je pridobil sedem mest, omejil škodo po smoli v kvalifikacijah ter osvojil šest točk za skupni seštevek.

Prednost Martina pred nedeljsko glavno dirko, ki bo na sporedu ob 7. uri po slovenskem času, zdaj znaša 15 točk pred Bagnaio (372:357). Na tretjem mestu je Bastianini s 300 točkami, Marquez jih je zbral 295. Po koncu tedna na Japonskem bodo na sporedu še štiri dirke. Sezona se bo končala sredi novembra v Valencii. Na voljo je tako še 173 točk.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.