Sladko maščevanje slovenskega igralca

Foto: Epa
Foto: Epa
Bedene proti Gerasimovu maščeval poraz iz Francije.
Oglej si celoten članek

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je uvrstil v četrtfinale turnirja serije ATP 250 v italijanskem Cagliariju na Sardiniji. Na turnirju z nagradnim skladom 408.800 evrov je v drugem krogu ugnal Belorusa Jegorja Gerasimova s 6:4, 7:6 (5) in se mu maščeval za poraz v Franciji pred mesecem in pol.

Takrat sta se tekmeca pomerila v Montpellierju, boljši pa je bil Gerasimov s 6:4, 7:6 (4). Tokrat je s skorajda identičnim izidom slavil 31-letni Ljubljančan in se prvič letos uvrstil med osem najboljših na turnirjih serije ATP.

Trenutno 58. igralec sveta je bolje začel dvoboj proti Belorusu, si priigral prednost odvzema servisa v tretji igri, a je takoj sledil "rebreak". Ob koncu prvega niza je bil Bedene bolj zbran in v deveti igri izkoristil drugo žogico za "break". Brez težav je nato osvojil še naslednjo igro za osvojitev prvega niza.

V drugem je najboljši slovenski tenisač znova povedel, spet pa je sledil padec zbranosti in posledično izenačenje tekmeca po šesti igri. Osemindvajsetletnik iz Minska je imel v podaljšani igri nato v rokah vodstvo 4:0, a prednosti ni zadržal. Do konca je osvojil le še eno točko, Bedene pa je dvoboj končal z "backhandom" po paraleli.

V četrtfinalu, na sporedu bo v petek, se bo pomeril z boljšim iz obračuna med drugopostavljenim Američanom Taylorjem Fritzem in Slovakom Andrejem Martinom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.