Sladko maščevanje Krke

Foto: Žurnal24
Krka je v 4. kolu pokala EuroChallenge vpisala še tretjo zmago. Dolenjci so na kolena spravili Prostejov (78:62) in se Čehom oddolžili za poraz v prvem kolu. Medtem Zoran Vrkić zapušča Olimpijo.
Oglej si celoten članek
Vrkić zapustil Olimpijo
Slovenski košarkarski klub Union Olimpija bo sezono nadaljeval brez Zorana Vrkića, s katerim se je danes sporazumno razšel. Vrkić se je Unionu Olimpiji pridružil letos poleti in sklenil dogovor do decembra 2010, zdaj pa bo kariero nadaljeval v drugi sredini, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Košarkarji Krke so dosegli še tretjo zmago v pokalu EuroChallenge in prevzeli prvo mesto na lestvici skupine E, s čimer so se najbrž že uvrstili v drugi del tekmovanja, ponovni skupinski del s štirimi štiričlanskimi skupinami. Novomeščani so bili boljši od Zagreba, nato nemške ekipe Telekom Bonn, tokrat pa suvereno še od češkega Prostejova, ki je prav tako vknjižil tri zmage v tej skupini, a ima slabšo razliko v koših. Prav češko moštvo je bilo v tem tekmovanju edino boljše od dolenjske ekipe.

Novomeški košarkarji ničesar niso prepuščali naključju, odločno so proti zmagi zakorakali že od prve minute. V prvem polčasu je bil razpoložen Smiljan Pavić, v drugem pa se je razigral Chris Booker, ki je tekmo končal pri 13 točkah, ob tem pa je vknjižil še devet skokov. Na drugi strani v češki ekipi z izjemo Benasa Veikalasa ni bilo razpoloženih igralcev, pa tudi klop je bila nekoliko krajša. Veikalas je na koncu vknjižil 24 točk.

Krka bo v 5. kolu prihodnjo sredo gostovala pri Zagrebu, tekma bo v dvorani Dražena Petrovića na sporedu ob 18.30.

Pokal EuroChallenge, 4. kolo:

Krka : Zagreb 78:62 (55:35, 32:26, 15:13)
Booker 13, Pavić 12, Dragić in Djordjević 10; Veikalas 24, Slezas 11

Sreda, 19.30:
Telekom Baskets – Zagreb

Lestvica:
1. Krka Novo mesto 4 tekme - 3 zmage
2. BK Prostejov 4 - 3
3. Telekom Baskets Bonn 3 - 1
4. Zagreb 3 - 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.