Skupno proti dopingu

Foto: Žurnal24 blatter2902_main_action
Predsednik Mednarodne nogometne zveze in predsednik Svetovne protidopinške agencije sta se sporazumela o sodelovanju pri boju proti zlorabi prepovedanih sredstev v nogometu.
Oglej si celoten članek

Predsednik Mednarodne nogometne zveze Fifa Joseph Blatter in predsednik Svetovne protidopinške agencije Wada John Fahey sta v Zürichu podpisala pismo o nameri, da bosta okrepila sodelovanje med organizacijama v boju proti zlorabi prepovedanih sredstev. Ob tem je Blatter še pojasnil, da sta se s Faheyjem pogovarjala tudi o novi popravljeni različici protidopinškega kodeksa in Unescovi konvenciji o dopingu v športu. "Fifa in Wada imata v boju proti dopingu podobne cilje in se bosta proti prepovedanim snovem bojevali z vsemi sredstvi. Sodelovanje bo v prihodnosti še tesnejše in prepričan sem, da bomo šport čim bolj očistili prepovedanih sredstev," je dejal Blatter.

 
 

Wada ceni partnerstvo s Fifo in spoštuje dosedanje delo njene zdravniške komisije, vključno z raziskovalnimi in izobraževalnimi programi.

John Fahey

 
Fahey je dodal, da se tesnejšega sodelovanja s krovno mednarodno nogometno organizacijo zelo veseli. "Wada ceni partnerstvo s Fifo in spoštuje dosedanje delo njene zdravniške komisije, vključno z raziskovalnimi in izobraževalnimi programi," je povedal Fahey. V pismu o nameri je Fifa izrazila brezpogojno podporo Wadi v boju proti dopingu in obenem obljubila, da bo storila vse, kar je v njeni moči, da članice Fife ratificirajo svetovni protidopinški kodeks. "Pismo o nameri, ki je začelo veljati s podpisom obeh strani, bo veljavno, dokler Fifa tudi uradno ne podpiše popravljene različice protidopinškega kodeksa, kar naj bi se zgodilo na Fifinem majskem kongresu v Sydneyju," so še zapisali pri Fifi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.