Škarabotu Kekov klic vzel sapo

Foto: Žurnal24 Gent Marko Suler Matija Skarabot Smet gol zadetek veselje slavje proslavljanje p
Mladi nogometni reprezentant, levi bočni branilec belgijskega Genta Matija Škarabot, je z zurnalom24.si delil vtise o premiernem klicu v člansko izbrano vrsto: "Vabila nisem pričakoval tako hitro."
Oglej si celoten članek

Prvič ste se znašli na seznamu članske reprezentance. Pričakovano ali presenetljivo?
Malo sem presenečen. Vabila nisem pričakoval tako hitro. Reprezentanca zame ni bila takojšnji cilj, najprej sem se želel ustaliti v klubu. Ko me je selektor poklical, sem na kratko ostal kar brez sape. Pred tem nisva imela konkretnih stikov. Vem pa, da je gledal nekaj tekem in očitno videl, da igram dobro.

S katerimi svojimi kvalitetami bi lahko najbolj pomagali reprezentanci?
Pomagam lahko v napadu, pošiljam podaje v kazenski prostor, to mora početi bočni branilec. In seveda zanesljivo igrati v obrambi.

Matija Škarabot je v letošnji sezoni, svoji prvi v tujini, za Gent zbral osem nastopov, od tega tri v Evropski ligi in enega v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Med drugim je vseh 90 minut odigral tudi v četrtek proti Lillu. Uveljavil se je v Gorici, za katero je v sezoni 2008/09 v Prvi ligi zaigral 19-krat, sezono pozneje pa 29-krat.

Kako ste zadovoljni s svojo minutažo v klubu?
Dobivam vse več priložnosti. Trener mi vse bolj zaupa. Konkurenca je resda huda, ampak menim, da se s svojimi igrami lahko ustalim v prvi enajsterici. To je moj cilj. Preskok iz slovenske v belgijsko ligo je res velik. Težko se je prilagoditi.

Kaj vam je pri tem pomagalo?

Delo na treningih. Tudi po treningih ostajam s pomočniki trenerja, ki se dodatno ukvarjajo z mano. Tako sem se lažje prilagodil.

Gent je trenutno tretji na belgijski lestvici. So v klubu zadovoljni?
Ambicije kluba so priti med prve štiri. V klubu se dela dobro, prav takšna je organizacija, tako da imamo igralci vse pogoje za kakovostno delo. Še posebej pa sem zadovoljen, ker sta v klubu tudi Zlatan Ljubijankić in Marko Šuler. Pomagata mi od vsega začetka. Dobri prijatelji smo, ne bi mogel imeti boljših pogojev. Pravkar gremo na kavo, sicer pa gremo kaj pojest, si ogledamo kak film, sam pa si trenutno urejam tudi stanovanje.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.