Škandal! Pogačar pred startom Lombardije ostal brez velikega tekmeca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tom Pidcock je bil dan pred začetkom zadnje velike dirke sezone prečrtan s seznama nastopajočih na dirki po Lombardiji.
Oglej si celoten članek

Glavni adut kolesarske ekipe Ineos Grenadiers Tom Pidcock se ni pojavil na startu današnje zadnje velike dirke sezone, kolesarskega spomenika po Lombardiji. Angleška ekipa je namreč dan pred startom dirke prečrtala njegovo ime s seznama nastopajočih.

Odločitev ekipe je preko Instagrama sporočil ravno Pidcock, ki je poudaril, da so se v ekipi odločili, da ga kljub njegovi dobri formi prečrtajo s seznama nastopajočih na zadnjem kolesarskem spomeniku sezone. Prav tako je dal jasno vedeti, da je šlo za odločitev ekipe, s katero se nikakor ne strinja ter da si je želel nastopiti na dirki.

"Ravno ko so se po turbulentnem zaključku leta stvari začele izboljševati, sem bil prečrtan z jutrišnje dirke po Lombardiji. Sem v odlični formi in dirke sem se zelo veselil. Vso srečo fantom, očitno se moj premor med sezonama začenja nekoliko bolj zgodaj. Hvala vsem za podporo tudi v teh težkih časih," je zapisal Pidcock.

Za Pidcockom je sicer precej naporna sezona, a se zdi, da je tik pred koncem spet ujel pravo formo, potem ko je navdušil na dirki po Emiliji, katero je končal na drugem mestu, le za "nepremagljivim" Tadejem Pogačarjem. Tudi na ne dirki Gran Piemonte je bil med najboljšimi, ko je na 15. mestu končal v glavni zasledovalni skupini za zmagovalcem Neilsonom Powlessom.

A čeprav bi moral biti kapetan ekipe Ineos Grenadiers in eden glavnih tekmecev našega Pogačarja za zmago, se Pidcockovo ime ni znašlo na končnem petkovem seznamu nastopajočih na dirki po Lombardiji.

Odlični Britanec sicer na dirki po Lombardiji še ni nastopil, a če lahko "dirko odpadlega listja" nekako primerjamo z ardenskimi klasikami, bi Pidcocku trasa vsekakor morala ustrezati, saj po letošnji zmagi na dirki Amstel Gold in lanskemu drugemu mestu na kolesarskem spomeniku Liege-Bastogne-Liege velja za enega največjih mojstrov podobnih klasik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.