Sin vrhunskih slovenskih športnikov odhaja v tujino

Foto: NK Maribor
Foto: NK Maribor
Mladi slovenski nogometni up bo kariero nadaljeval v Italiji.
Oglej si celoten članek

Italijanski udeleženec lige prvakov iz Bergama je v svoje vrste privabil mladega slovenskega nogometnega igralca. Sedemnajstletni Max Bilač, sin nekdanjih vrhunskih atletov Boruta in Britte Bilač, bo izkušnje pridobival v vrstah Atalante. Po podatkih portala transfermarkt v okviru ekipe do 18 let, ki jo vodi Stefano Lorenzi.

Obetavni branilec s polnim imenom Max Alexander Bilač je očitno po mami in očetu podedoval odlično motoriko in športne gene. A atletskih genov ne bo razkazoval na atletskih stadionih, ampak na nogometnih.

Foto: Facebook Max Bilač

Uril se je že v Domžalah in pri novomeški Krki, nato pa pri nogometnem klubu Maribor, kjer je tudi Josip Iličić, ki je italijansko nogometno javnost navduševal v tamkajšnji serie A prav v dresu Atalante.

Bilać si sicer želel igrati v nemški ligi, tekoče govori nemško, saj je bila njegova mama rojena v Nemčiji, a so zanimanje zanj pokazali v Italiji.

Pri zmagovalcih evropske lige je še en mladi slovenski branilec, poroča nogometni portal Planet nogomet. V dresu ekipe do 20 let se uri leto dni starejši v Beogradu rojeni Relja Obrić, ki ima ob slovenskem še srbsko državljanstvo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.