Simpatična dobitnica olimpijskega odličja zdaj v novi vlogi: "Povabite ..."

Foto: STA
Foto: STA
V Mislinji se ponašajo z novim jeklenim poligonom za vadbo na prostem. Tega so v uporabo predali v ponedeljek na Dan slovenskega športa. Praznovanje športnega praznika so obeležili skupaj s slovensko deskarko na snegu Glorio Kotnik. Štirikratna olimpijka in dobitnica olimpijske bronaste kolajne iz Pekinga je postala ambasadorka novega poligona.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije, gre za že 22. jekleni poligon za vadbo na prostem v Sloveniji. Letos načrtujejo, da bodo odprli še dva poligona.

Športni navdušenci so se pridružili direktorju občinske uprave občine Mislinja Blažu Šalovnu, direktorju družbe SIJ Ravne Systems Matjažu Hudopisku, podpredsednici OKS, nekdanji vrhunski smučarki in dobitnici olimpijske kolajne v slalomu na olimpijskih igrah v Lillehammerju 1994 Katji Koren Miklavec ter ambasadorki poligona Kotnik. Vsi skupaj so prerezali trak in poligon ob kolesarski poti Štrekna predali v uporabo občanom Mislinje.

"Verjamemo, da prav s takšnimi projekti, ki omogočajo dostopnost športne infrastrukture širokemu krogu prebivalstva, prispevamo k ohranjanju in dvigu splošne športne kulture v Sloveniji. S tem ne le spodbujamo zdrav življenjski slog, ampak tudi aktivno vplivamo na dolgoročno izboljšanje javnega zdravja ter ohranjanje odličnih dosežkov naših športnikov na mednarodnih prizoriščih," je poudarila podpredsednica OKS Koren Miklavec.

Glavni podpornik projekta je Skupina SIJ - Slovenska industrija jekla, kjer so izdelali jekleni poligon. Jeklo proizvajajo izključno iz jeklenega odpadka, je trajnostno naravnanost poudaril direktor družbe SIJ Ravne Systems Hudopisk.

Preden so poligon predali uporabnikom je poligon preizkusila njegova ambasadorka. Za ogrevanje je skupaj z otroci naredila pet počepov.

"Izjemno sem počaščena in ponosna, da sem ambasadorka tega poligona. Velikokrat kolesarim tu mimo in vedno se spomnim, kako pomembna je jeklena volja. Kar koli boste v življenju počeli, ni važno, ali je to šport ali katerakoli druga dejavnost, kateri koli cilj si boste zadali, talent in trdo delo ne bosta dovolj. Srečali se boste z različnimi ovirami, ki jih boste lahko premagali le, če boste imeli jekleno voljo. Prepričana sem, da jo imamo v sebi vsi, le prebuditi jo moramo," je Kotnik navzočim položila na srce.

"Želim si, da bi ta poligon čim večkrat uporabljali. Povabite svoje babice, dedke, starše, ostale sorodnike in prijatelje in izkoristite vsako lepo prosto popoldne," je pozvala.

Novi jekleni poligon so predali namenu ob začetku evropskega tedna športa, ki tudi letos združuje in spodbuja prebivalce Slovenije h gibanju - gibamo se lahko sami ali v skupini.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.