Sidkova dopingirana

Foto: Žurnal24 Alena Sidko je bila pozitivna na dopinškem testu. (Foto: EPA)
Ruska smučarska tekačica Alena Sidko, bronasta na sprinterski preizkušnji v prostem slogu na zimskih olimpijskih igrah 2006 v Torinu, je bila pozitivna na dopinškem testu (EPO).
Oglej si celoten članek

Sidkovo je zato Ruska smučarska zveza že izključila iz ruske izbrane vrste za ZOI v Vancouvru.

Po pisanju ruskih medijev so zdravniki po nacionalnem tekmovanju v Krasnogorsku 26. decembra lani v telesu 30-letne tekačice našli sledove krvnega dopinga eritropoetina (EPO).

Glavni trener ruske tekaške ekipe Jurij Čarkovski za zdaj ne želi komentirati novice; sam je dejal, da so jo iz ekipe izključili zaradi čezmerne telesne teže.

V dopinško afero so v zadnjem času vpletene še druge ruske tekačice; najbolj je odmeval primer trikratne olimpijske prvakinje Julije Čepalove in mlade Natalije Matvejeve. Obe sta bili pozitivni na EPO januarja lani in so ju decembra suspendirali do leta 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.