Shiffrinova bo odprla novo sezono, na startu tri Slovenke

Foto: Epa
Foto: Epa
Z žensko veleslalomsko tekmo se bo v Söldnu začela nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju.
Oglej si celoten članek

Na ledeniku Rettenbach se bo odvilo prvo dejanje 59. sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Prva na startnem seznamu je ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin, ki lovi 98. zmago v karieri. Na startu veleslalomske uverture so tri Slovenke, Ana Bucik Jogan s številko 22, Neja Dvornik s 27, Andreja Slokar bo startala kot zadnja, 62.

Najboljša Slovenka na lanski söldenski premieri je bila Bucik Jogan z 11. mestom, Dvornik in Slokar se nista prebili med dobitnice točk.

"Verjamem, da se bom znala v Söldnu dobro zbrati in pokazati najboljše vožnje, da bom zadovoljna in nasmejana v cilju," napoveduje Bucik Jogan.

Ni predaje! Slovenski smučar prosi za pomoč pri uresničevanju svojih sanj

Lani je zmagala Švicarka Lara Gut-Behrami, ki se bo na progo pognala kot četrta. Švicarka je sezono končala s tremi kristalnimi globusi, skupni zmagi v svetovnem pokalu je dodala še osvojena seštevka v veleslalomu in superveleslalomu.

To bo 31. tekmovanje za svetovni pokal v Söldnu. Proga na ledeniku Rettenbach se začne na nadmorski višini 3038 m, ima najstrmejši 68-odstotni naklon in omogoča hitrosti od 65 do 80 km/h. Prva vožnja bo ob 10. uri, druga z najboljšimi 30 se bo začela ob 13.00.

Gut-Behrami bi z zmago postala najuspešnejša smučarka v Söldnu, trenutno je s po tremi zmagami izenačena s Slovenko Tino Maze. Eno več od obeh ima zgolj "gospod veleslalom", Američan Ted Ligety.

Sölden Zdaj je vse jasno, odzval se je tudi Hirscher

Šest uvrstitev na zmagovalni oder v Söldnu je slovenskih. Na najvišji stopnički zmagovalnega odra je bila trikrat Maze, prvič leta 2002, ko si je zmago delilo z Avstrijko Nicole Hosp in Norvežanko Andrine Flemmen, nato pa še v letih 2005 in 2012.

Po Maze je bil trikrat na stopničkah še Žan Kranjec, in sicer nazadnje z drugim mestom pred dvema letoma, pred tem je bil na tem ledeniku dvakrat tretji. Kranjec bo edini slovenski adut na nedeljskem moškem veleslalomu. Lanska moška preizkušnja je odpadla.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.