Sevilla se pobira iz krize

Foto: Žurnal24 Christian Poulsen se veseli zadetka proti Valencii.
V najzanimivejšem srečanju 9. kola Premiere Division je Sevilla pred domačimi gledalci brez težav premagala Valencio s 3:0.
Oglej si celoten članek

Srečanje se je začelo po željah nogometašev Seville, ki so povedli že v 10. minuti. Luis Fabiano je v kazenskem prostoru našel Frederica Kanouteja, ki je z bližine zadel mrežo Tima Hildebranda. V 2. polčasu je v 73. minuti vodstvo podvojil Christian Paulsen, ki je zadel po diagonalnem strelu z leve strani. Za popolnoma miren zaključek srečanja in četrto prvenstveno zmago Seville v sezoni pa je bil v 86. minuti natančen Luis Fabiano. Manuel Jimenez je tako uspešno debitiral na klopi Seville, kjer je dobil priložnost po odhodu Juandeja Ramosa k Tottenhamu. Na nasprotni strani pa je Valencia doživela drugi zaporedni poraz. Med tednom je klonila proti Rosenborgu v Ligi prvakov. Netopirje že v sredo čaka nova težka preizkušnja, ko bodo na Mestalli gostili prvake iz Madrida.


Boj Ruuda van Nistelrooya z vratarjem Deportiva © AFP

 
Oba španska velikana – Real Madrid in Barcelona – sta v devetem nastopu dosegla zmagi. Beli balet je po zaostanku z 0:1 ob koncu uspel preobrat in je pred domačimi gladalci odpravil Deportivo s 3:1. Gostje so povedli v 2. minuti, ko je bil natančen Xisco. Real je odgovoril v 8. minuti, ko je bil z 11-metrovke natančen Ruud van Nistelrooy. V nadaljevanju 1. dela so prvaki iz prestolnice igrali slabo. Trener Bernd Schuster je zato v 2. delu v igro poslal Raula, ki je v 79. minuti odločil zmagovalca. Nove tri točke je potrdil Robinho. Po tekmi je Wesley Sneijder je pogumno napovedal, kaj pričakuje skozi letošnjo sezono : "Ne igramo dobro, a zmagujemo in smo na vrhu. Predstavljajte si, kaj bo šele, ko bomo začeli igrati dobro." Tudi večni tekmeci Madridčanov – nogometaši Barcelone – so uspešno preskočili nasprotnika. Na Camp Nouu je "padla" Almeria z 2:0. V 1. polčasu je svoj četrti zadetek v Primeri Division dosegel Thierry Henry, v 2. delu pa je zmago Blaugrane z 11-metrovke potrdil rezervist Lionel Messi, ki je zamenjal Ronaldinha.


Tudi Villarrealu je spodrsnilo. © AFP

 
Med vodilnimi ekipami je ob Valencii tokrat spodrsnilo tudi Villarrealu , ki je klonil na gostovanju pri Zaragozi kar s 4:1. Med bolj razburljivimi srečanji kola pa velja izpostaviti remi (2:2) na Mallorci , kjer je gostoval Espanyol . Gostitelji so povedli, a so se že v 26. minuti znašli v zaostanku, ko je z 11-metrovke zadel Raul Tamudo. Za delitev točk je po odmoru v 69. minuti z izjemno posamično akcijo poskrbel Daniel Guiza. Slovenski reprezentant Branko Ilič znova ni bil v kadru Betisa na gostovanju v Bilbau. Na lestvici ima Real 22 točk, najbližja zasledovalka Barcelona je pri 20-ih. Na mestih, ki ob koncu leta prinašajo kvalifikacije za Ligo prvakov, pa sta trenutno Villarreal in Valencia z 18 točkami.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.