Severna Irska ušla (pre)hitremu izpadu

Foto: EPA
Foto: EPA
Severna Irska je na poraz s Poljsko odgovorila z zmago proti Ukrajini (2:0) in se vrnila med kandidate za napredovanje v izločilne boje.
Oglej si celoten članek

Zadetka za prvo zmago na EP sta za svojo reprezentanco dosegla Gareth McAuley (49.) in Niall McGinn v sodnikovem podaljšku. 

V dvoboju ekip, ki sta uvodni tekmi tega EP izgubili, so bili na koncu boljši Severni Irci, ki so zabeležili prvo zmago na evropskih prvenstvih. Ukrajinski selektor Mihajlo Fomenko je v začetno enajsterico uvrstilo praktično iste igralce, kot na tekmi z Nemčijo, ki so jo svetovni prvaki dobili z 2:0, na drugi strani pa je njegov kolega Michael O'Neill po porazu s Poljsko z 0:1 zamenjal kar pet igralcev.

Najbolj presenetljiva je bila zamenjava prvega strelca ekipe Kylea Laffertyja, ki se je s sedmimi zadetki izkazal kot junak v svoji domovini v kvalifikacijah za EP. Namesto njega je v prvi enajsterici začel Conor Washington. Tveganje se je na koncu izplačalo.

Potem, ko se je prvi polčas končal brez zadetkov, se je drugi začel v dežju, ki ni zmotil Garetha McAuleyja. Ta je v 49. minuti dosegel prvi gol za Severno Irsko na prvenstvih stare celine; to je bila tudi druga tekma na EP za to reprezentanco. Dež se je na tekmi v Lyonu stopnjeval v nevihto in točo, zaradi katere je češki sodnik Pavel Kralovec v 58. minuti tekmo za okrog tri minute prekinil.

Dvoboj se je končal v soncu, zadetek McGinna v zadnjih sekundah pa je še bolj navdušil navijače v zelenih dresih, ki so ohranili možnosti pa preboj v osmino finala.

V zadnjem krogu skupine se bodo 21. junija ob 18. uri na Velodromu v Marseillu pomerili Ukrajinci in Poljaki, ob isti uri pa na Parku princev v Parizu pa Nemčija in Severna Irska.

Euro 2016, skupinski del, 2. krog:

Ukrajina - Severna Irska 0:2 (0:0)
McAuley 49., McGinn 96.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.