Sever in jug

Foto: Žurnal24 Španske rokometašice so ugnale favorizirane Nemke.
V finalu ženskega evropskega prvenstva v Skopju se bosta pomerili ekipi Norveške in Španije. Španke so ugnale Nemke za tri, Norvežanke pa Rusinje za šest zadetkov.
Oglej si celoten članek
 

EP v rokometu, polfinale

Španija : Nemčija 32:29
Norveška
: Rusija 24:18

Druge finalistke ženskega EP v rokometu so postale rokometašice Norveške , ki so s 24:18 premagale Rusinje . Norvežanke so v Makedonijo dopotovale brez Gro Hammerseng in nekdanje ostrostrelke ljubljanskega Krima Katje Nyberg, a vseeno meljejo svoje tekmice. Izbranke norveške trenerke Marit Breivik so silovito začele obračun in v peti minuti povedle s 5:0, pet minut kasneje pa 7:1. Rusinje so se v 23. minuti z delnim izidom 4:0 približale na dva gola zaostanka (5:7), ob polčasu pa zaostajale za pet (7:12). V drugem polčasu izbranke ruskega stratega Jevgenija Trefilova niso našle pravega recepta za kombinirano igro Skandinavk, ki so si dvanajst minut pred koncem tekme priigrale osem golov prednosti (19:11) in razrešile vse dvome o zmagi.

Norvežanke s Terese Pedersen so ukanile Rusinje. © Reuters

 
V prvi tekmi je Španija premagala Nemčijo z 32:29 (12:13).  Rokometašice s Pirenejskega polotoka so se senzacionalno uvrstile v veliki finale, Nemke pa so na letošnjem zaključnem turnirju stare celine v Makedoniji - po petih zmagah in neodločenem izidu - doživele prvi, a zelo boleč poraz. Tekma je bila vseskozi izenačena, Španke pa so si odločilno prednost priigrale v zadnji četrtini dvoboja, ko so si priigrale štiri gole prednosti (24:20). V teh trenutkih sta blesteli Romunka v španskih vratih Micaela Ciobanu , v napadu pa se je razmahnila Tatiana Garmendia . Le štiri minute kasneje so varovanke španskega selektorja Jorgeja Duenasa povedle s 27:22, tega zaostanka pa razočarane Nemke niso zmogle nadoknaditi. V španski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Tatiana Garmendia z osmimi, v nemški pa Grit Jurack z devetimi goli.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.