Šesta okrepitev na Jesenicah

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Na dan, ko je Tilia Olimpija v svoje moštvo pripeljala drugo okrepitev, so njihovi največji tekmeci Acroni Jesenice že šesto. To je 27-letni Američan James Sixsmith.
Oglej si celoten članek

Potem ko je vodstvo hokejskega kluba Acroni Jesenice na predlog trenerja Heikkija Mälkiäja v zadnjih treh tednih angažiralo štiri kanadske napadalce (Justin in Tyler Donati, Dylan Hunter in Wacey Rabbit) ter branilca (Thomas Ward Cardinal), je pogodbo z železarji za sezono 2011/12 podpisal še napadalec iz ZDA, James Sixsmith.

176 centimetrov visoki in 73 kilogramov težak napadalec je od sezon 2003 do 2007 nastopal v ligi NCAA, kjer je za moštvo College of the Holy Cros odigral 142 tekem, na katerih je zbral 152 točk (48 zadetkov, 104 podaje). 27-letnega napadalca je hokejska pot kasneje vodila med ligama ECHL in AHL, kjer je igral za štiri moštva. V ligi ECHL je igral na 94 tekmah in dosegel 40 zadetkov, katerim je dodal še 67 podaj, v ligi AHL pa je odigral 87 tekem in zbral 23 točk (10 zadetkov in 13 podaj). James Sixsmith se je z Evropo spoznal lani, ko je zaigral v nemški ligi DEL, na 48 tekmah pa je na svoj račun vpisal 4 zadetke in 6 podaj.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.