Šeško izjemno odprl sezono, Vipotnikov prvi gol za nov klub

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska napadalca sta opozorila nase.
Oglej si celoten članek

Benjamin Šeško je odlično opravil s prvo tekmovalno tekmo v sezoni. Slovenski napadalec je v nemškem pokalu dosegel gol in mu dodal še podajo ob zmagi s 4:1 v gosteh pri tretjeligašu Rot-Weiss Essen.

Dvoboj se sicer ni začel po željah zvezdnikov Red bull Leipziga, saj so se že v drugi minuti znašli v zaostanku, 17 tisoč gledalcev na Stadionu an der Hafenstrasse je razveselil Nizozemec Ramien Safi. 

A nato je na sceno stopil 21-letni Radečan. Ta je v 12. minuti izkoristil predložek v domači kazenski prostor in z glavo poskrbel za 1:1.

Slovenski napadalec je bil vpleten tudi v drugi zadetek gostov, po njegovi podaji je mrežo pet minut pred koncem prvega polčasa zatresel Loïs Openda.

Trener Marco Rose, ki je Slovencu precej večjo minutažo namenil v drugem delu minule sezone, to se je izkazalo za zadetek v polno, je tokrat Šeška zamenjal v 83. minuti. Že v naslednji je naskok Leipziga povečal Norvežan Antonio Nusa, v 87. minuti pa je končnih 1:4 postavil Nizozemec Xavi Simons. Tudi on je zbral zadetek in podajo.

Kevin Kampl je v dresu Rdečih bikov odigral celoten dvoboj.

Foto: Profimedia Benjamin Šeško

V drugi najmočnejši angleški kigi pa je svoj strelski račun odprl Žan Vipotnik. Swansea City je gostil Preston North End in ga premagal s 3:0. 

Slovenski reprezentant, ki se je v Wales preselil po velikih finančnih težavah francoskega velikana Bordeauxa, je v igro vstopil v 66. minuti, 17 minut kasneje pa je postavil končni rezultat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:37 18. Avgust 2024.

    Sedaj nas bodo s tem Šeškom dnevno obkladali.Še JJ bo podel v drugi plan..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.