Šenčur želi še eno senzacijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V sredo bosta odigrani prvi tekmi polfinala pokala Hervis. Rudar bo v Velenju gostil Maribor (prvi favorit za končno slavje), največje presenečenje letošnjega pokalnega tekmovanja Šenčur pa bo pričakal Celje.
Oglej si celoten članek

Sreda bo postregla s prvima tekmama polfinala slovenskega nogometnega pokalnega tekmovanja, na katerih se bodo pomerili Garmin Šenčur in Celje (17.00) ter Rudar Velenje in Maribor (18.00). Pravi nogometni praznik se obeta pri drugoligašu Šenčurju, ki je že z uvrstitvijo v polfinale dosegel zgodovinski uspeh kluba.

Zanimanja za nogometno predstavo v Šenčurju in bližnji okolici, kamor tokrat po nogometno spada tudi prestolnica Gorenjske Kranj, ne manjka. "Zanimanja za to tekmo je res veliko. Mi smo v preteklem tednu uredili travnato površino in se nanjo pripravili. Da bo le zdržalo vreme, kajti v Šenčurju igrišče nima strehe na tribuni za gledalce," pravi predsednik šenčurskega kluba Bojan Vidmar.

Šenčurjani pred tekmo s Celjani ne skrivajo, da si želijo tudi finale. "Seveda se zavedamo, kje smo in kdo je naš nasprotnik. Bodimo realni in fantov ne obremenjujmo preveč," še pravi Vidmar. Dodatno samozavest Gorenjcem daje dejstvo, da jim gre letos v drugoligaški konkurenci, kjer so na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice, dobro. Nazadnje so konec tedna remizirali pri Beli krajini (2:2) in bili v Črnomlju blizu novi zmagi. Na nasprotni strani pa so Celjani krepko v spodnjem delu razpredelnice, nazadnje so doma izgubili z Domžalami (0:2).

V Šenčurju vsekakor obljubljajo velik dogodek za domači klub in gledalce, ki upajo, da bodo njihovi ljubljenci v letošnji sezoni v pokalu po lendavski Nafti in Kopru izločili še tretjega prvoligaša. "Celje je izkušeno moštvo, ki je že okusilo tudi tekmovanje na mednarodni ravni. Mi nimamo česa izgubiti, lahko pa veliko dobimo. Še sreča, da nimamo težav s poškodbami, razen Nejca Križaja, ki se je poškodoval na tekmi z Belo Krajino v Črnomlju in je letošnjo sezono tako zaradi poškodbe žal zaključil. V kakšni postavi bomo stekli na igrišče, še sam ne vem natančno, verjetno pa bo prav taka kot na zadnji tekmi na domačem igrišču. Natančno bom to vedel dve uri pred začetkom. Upam, da bodo fantje odigrali tako, kot se bomo dogovorili, in da jih bo krasila borbenost in disciplina, kajti le na ta način lahko upamo tudi na uspeh. Upam tudi na podporo s tribun, kajti polne tribune in navijanje bi bili naš dvanajsti igralec," pred tekmo pravi domači trener Brane Pavlin.

Na tekmi med Rudarjem in Mariborom, ekipi se bosta med seboj pomerili kar trikrat, saj je naključje naneslo, da se bosta ekipi pomerili tudi v naslednjem prvenstvenem kolu, so jasni favoriti državni prvaki iz Maribora, vendar prav pokalno tekmovanje omogoča presenečenje, a bo to na dveh tekmah proti Mariboru težko doseči. Dobro formo sta v zadnjem prvenstvenem kolu pokazali obe ekipi, Mariborčani so Nafti nasuli pol ducata golov, Velenjčani pa so jih na gostovanju v Kranju dosegli kar pet.

Pokal Hervis, polfinale, prvi tekmi:

Sreda, ob 17.00:
Garmin Šenčur – Celje

Ob 18.00:
Rudar Velenje – Maribor

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.