Šele solzivec ustavil pretepače

Foto: Žurnal24 Nekateri Hansini navijači svoje ljubljence podpirajo zgledno, drugi pa ...
Petkov obračun v nemški drugi ligi med Hanso Rostock in St. Paulijem so zaznamovali izgredi. V spopadu med navijaškimi skupinami in lokalno policijo je bilo 15 oseb poškodovanih.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Navijač Benfice napadel sodnika
Mafijci med navijači

Prvi večji incident se na tekmi med Hanso in St. Paulijem je zgodil na stadionu, ko so domači navijači skušali prodreti do prostora, ki je bil rezerviran za privržence gostujočega moštva. Neposredni spopad obeh navijaških skupin je policiji in varnostnikom uspelo preprečiti, ampak šele potem, ko so v ta namen uporabili vodne topove in solzivec. "Razgrete" glave se niso ohladile niti po tekmi. Spopadi so se nadaljevali tudi zunaj stadionskega objekta, tako da je bila policija spet prisiljena posredovati z vsemi razpoložljivimi sredstvi, pri čemer je šest pripadnikov policije utrpelo telesne poškodbe. Skupaj je bilo oskrbljenih 52 oseb, 15 s hujšimi poškodbami.

 
 

Le kaj se dogaja v njihovih glavah, verjetno so prazne.

Dirk Grabow, predsednik Hanse

 
Sicer pa so izgredi med omenjenima navijaškima skupinama že nekakšna tradicija v nemškem nogometu, zadnje izgrede pa so ostro obsodili tudi vodstvi obeh klubov. "Vedno se bodo našli ljudje s polovico možganov, ki bodo izzivali. Te je treba pod nujno odstraniti," je na primer dejal trener St. Paulija Holger Stanislawski. V podobnem tonu je z izjavami nadaljeval tudi predsednik Hanse Dirk Grabow: "Le kaj se dogaja v njihovih glavah, verjetno so prazne."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.