Seedorf odrešil Rossonere

Foto: Žurnal24 David Beckham se je poškodoval v majici Milana. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Gianluigi Buffon Louis Thomas sin Alena Seredova Foto: Žurnal24 Alessandro Del Piero Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Alessandro Del Piero Gianluca Curci Foto: Žurnal24 Antonio Candreva Alessandro Del Piero Foto: Žurnal24 Antonio Candreva Alessandro Del Piero Foto: Žurnal24 Antonio Candreva navijaci Foto: Žurnal24 Fabio Cannavaro Massimo Maccarone Foto: Žurnal24 Antonio Chimenti Fabio Cannavaro Abdelkader Ghezzal Foto: Žurnal24 Abdelkader Ghezzal Foto: Žurnal24 Alberto Zaccheroni zoga Foto: Žurnal24 David Beckham Foto: Žurnal24 David Beckham Foto: Žurnal24 Ronaldinho Foto: Žurnal24 Massimo Ambrosini Luciano Foto: Žurnal24 David Beckham Foto: Žurnal24 David Beckham Giampiero Pinzi Foto: Žurnal24 David Beckham Foto: Žurnal24 Ronaldinho Luciano Foto: Žurnal24 Leonardo Foto: Žurnal24 David Beckham Foto: Žurnal24 Beckhama bo poškodba drago stala. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Clarence Seedorf
AC Milan se je celo tekmo mučil s Chievom na domačem San Siru, na koncu pa jih je odrešil gol Clarenca Seedorfa v 91. minuti (1:0). David Beckham je igrišče zapustil s poškodovano tetivo. Konec sanj o SP?
Oglej si celoten članek

Trener AC Milana Leonardo si je želel po (ne)pričakovani blamaži pri Manchestru Unitedu (0:4) v Ligi prvakov pozabiti na evropske bolečine in se z igralci znova osredotočiti na domače prvenstvo. Brazilec je proti Chievu na San Siru iskal predvsem kakršnokoli reakcijo svojih nogometašev, a je ni dobil.

Rossoneri so sicer prevladovali, a precej jalovo, gostje pa bi lahko po prvem polčasu tudi vodili - Andrea Mantovani je zadel prečko, gol Maria Yepesa pa je bil razveljavljen. Domači so se v drugem polčasu kljub vsemu malce prebudili na krilih razpoloženega Ronaldinha, ki je bil še najbližje zadetku. Leonardo je kmalu v igro poslal še Filippa Inzaghija in to kar namesto Gennara Gattusa ter napovedal totalno ofenzivo na vrata Verončanov. Slednja pa ni obrodila sadov vse do 91. minute, ko je edini gol na srečanju zabil "večni" Clarence Seedorf. Nizozemec je bil na igrišču le dobrih deset minut ... Tekma se je kljub vsemu končala slabo za domače, saj je David Beckham zapustil igrišče zaradi poškodbe ahilove tetive. Za zdaj še ni jasno, ali ga bo ta poškodba stala nastopa na SP. Bojan Jokić je na klopi rumenih še enkrat več presedel celo tekmo.

Foto: Žurnal24

Juve od 3:0 do 3:3
Po prihodu Alberta Zaccheronija so rezultati Juventusa malce poskočili in privrženci stare dame so lahko namesto nazaj spet pogledovali naprej. V nedeljo je na torinski Olimpico prišla Siena in Juve bi z zmago ohranil pritisk na tako željenem tretjem mestu, ki ga trenutno zanesljivo drži Roma.

Začelo se je dobro, saj je Alessandro Del Piero v drugi in sedmi minuti navidez že odločil tekmo, njegov drugi gol pa je bil hkrati 300. v majici stare dame. Ko je zabil še Antonio Candreva se je zdelo, da je tekma v vsega desetih minutah tudi zares končana. A vsega hudega vajeni navijači Bianconerov so lahko znova opazovali sesutje igre njihovih ljubljencev - najprej je še v prvem polčasu znižal Massimo Maccarone, Abdelkader Ghezzal pa je v drugih 45 minutah z dvema zadetkoma utišal Torino.

Na srečo Zaccheronija ni nič bolje šlo niti Romi na vedno neugodnem gostovanju v Livornu (3:3). Praktilčno lastnonožno jih je uničil še en "stari mojster", Cristiano Lucarelli, s hat-trickom. David Pizarro je za rimsko volkuljo poleg gola zapravil tudi enajstmetrovko, njegove napake pa nasprotni napadalec ni ponovil in izkoristil svoj strel z enajst metrov v drugem polčasu. Razdalja med Rimljani in Torinčani tako ostaja nespremenjena, poteza pa je zdaj na AC Milanu, ki bi se z večerno zmago nad Chievom vodilnemu Interju približal na vsega točko!

"Sarma" dvakrat premagan, Udinese kljub temu do zmage
Forma na domačem stadionu Friuli bo kot kaže v letošnji sezoni rešilna bilka za Udinese. Videmčani so letos katastrofalno slabi na gostovanjih, a doma so neugodni, tokrat pa so vzeli skalp Palermu (3:2), ki se še vedno bori za mesta v Ligi prvakov. Dva gola za Bianconere je prispeval Antonio Floro Flores, slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića pa sta premagala Fabio Simplicio in Edinson Cavani. Belo-črni so tako naredili še en korak stran od mest ogroženih.

Foto: Žurnal24

Fiorentina je v soboto zmagala v Neaplju, in sicer s 3:1. Dva gola je prispeval Alberto Gillardino, enega pa je dodal Stevan Jovetić. Za domačine je Argentinec Ezequiel Lavezzi na San Paolu mrežo zatresel po letu dni.

Na edini petkovi tekmi pa je prvovrstno presenečenje uprizorila Catania, ki je gladko, brez težav odpravila vodilno ekipo prvenstva, milanski Inter. V prvem polčasu sicer ni bilo preveč akcije, končal se je namreč z začetnih 0:0, je pa četa Siniše Mihajlovića pokazala, da misli resno in na odmor odšla s precej boljšim občutkom.

Po tem, ko je Gabriel Miltio v 54. minuti premagal domačega vratarja, je kazalo, da se bo Inter vendarle vnovič izvlekel. Toda v 74. minuti je nerazzure šokiral Argentinec Maxi Lopez, ki je izkoristil podajo svojega rojaka Alvareza. Nov šok za vodilno ekipo prvenstva je sledil v 81. minuti, ko je Muntari storil prekršek za rumeni karton na robu kazenskega prostora, manj kot minuto pozneje pa je strel Catanie namerno blokiral z roko, njegovo neumnost pa je sodnik Paolo Valeri "nagradil" z drugim rumenim kartonom ter enajstmetrovko za domače. Najstrožjo kazen je nato mojstrsko izvedel Giuseppe Mascara, ki je vratarja gostov premagal s "Panenko". Usodo nemočnega Interja je v 90. minuti tekme zapečatil Martinez, ki je pri tem še osmešil branilca Marca Materazzija.

Italijanska liga, 28. kolo:

Serie A, lestvica:
1. Inter 59

2. AC Milan 58
3. Roma 53
4. Palermo 46
5. Juventus 45
...
13. Chievo 35
...
16. Udinese 31
...
18. Livorno 24
19. Atalanta 22
20. Siena 22

Catania : Inter 3:1 (0:0)
Lopez (74), Mascara (81/11m), Martinez (90); Milito (54)
RK: Muntari (81/Inter)

Napoli : Fiorentina 1:3 (0:0)
Lavezzi (48); Gilardino (60, 87), Jovetić (90)

Bologna : Sampdoria 1:1 (0:0)
Raggi (90); Gastaldello (87)

Genoa : Cagliari 5:3 (4:2)
Zapater (36/11-m), Palacio (39), Sculli (43), Rossi (45), Milanetto (59); Dessena (16), Conti (41), Matri (55/11-m)

Juventus : Siena 3:3 (3:1)
Del Piero (2, 7), Candreva (10); Maccarone (16), Ghezzal (46, 74/11-m)

Lazio : Bari 0:2 (0:0)
Almiron (51), Alvarez (64)

Livorno : AS Roma 3:3 (2:3)
Lucarelli (9, 26, 70); Perrotta (10), Toni (19), Pizarro (27)

Parma : Atalanta 1:0 (0:0)
Bojinov (71)
RK: Doni (72/Atalanta)

Udinese : Palermo 3:2 (1:0)
Floro Flores (44, 65), Asamoah (71); Fabio Simplicio (51), Cavani (80)
S. Handanović (Udinese) je branil vso tekmo.

AC Milan : Chievo 1:0 (0:0)
Seedorf (90)
Jokić (Chievo) je sedel na klopi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.