Sedem finalistov

Foto: Anže Petkovšek Aljaž Pegan letos ne bo več nastopal. (Foto: Anže Petkovšek)
Na svetovnem pokalu v gimnastiki bomo imeli kar sedem finalistov: Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Adela Šajn, Aljaž Pegan, Mitja Petkovšek in Alen Dimic, ki bo nastopil na dveh orodjih.
Oglej si celoten članek

Slovenski telovadci in telovadke so uspešno opravili današnje kvalifikacije svetovnega pokala na Škotskem in si izborili kar sedem finalov. Najtežji program v soboto tako čaka Alena Dimica, ki si je izboril kar dva finalna nastopa - na bradlji in drogu. Na drogu bo imela Slovenija torej kar dva finalista. Potem ko je Aljaž Pegan uspešno prebil led v svojem prvencu sezone in se z najboljšo oceno kvalifikacij na tem orodju (15,7) zlahka uvrstil v finale, se mu je med najboljšo osmerico pridružil še Dimic, ki si je s 13,85 točke pritelovadil sedmo oceno.

 
 

Zadovoljen sem, da sem uspešno začel sezono, za jutrišnji finale pa si želim le, da bi mi uspelo takšno sestavo ponoviti.

Aljaž Pegan

 
S prvo oceno kvalifikacij si je finale na bradlji zlahka pritelovadil tudi svetovni in evropski prvak na tem orodju, Mitja Petkovšek. Adela Šajn je danes uspešno opravila sestavo in se s četrto oceno (13,65) uvrstila med najboljšo osmerico. Na gredi je nastopila tudi Saša Golob, ki je z oceno 12,95 tekmo že končala v kvalifikacijah na 12. mestu. Tako Golobova kot Šajnova sta se predstavili tudi na parterju in zasedli deveto (12,85) oziroma deseto (12,0) mesto. Že pred tem sta uspešno nastopila Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Rok Klavora na parterju. Prvi se je prebil v finale celo z drugo oceno kvalifikacij 15,1 točke. Klavora pa se je s s šesto oceno kvalifikacij (14,825 točke) prav tako uvrstil med finaliste. Na konju z ročaji se je predstavil tudi mladi 19-letni Žiga Britovšek, ki je z oceno 12,75 točke tekmovanje končal na 15. mestu.

Vsi finalni nastopi na posameznih orodjih bodo na sporedu že v soboto.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.