Še NBA superzvezdnik se ni mogel načuditi debiju mladega Slovenca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Ščuka je navdušil na svojem debiju v bundesligi.
Oglej si celoten članek

Mladi 22-letni slovenski košarkar Luka Ščuka se je poleti po izteku pogodbe iz Cedevite Olimpije preselil v Nemčijo, kjer bo v novi sezoni branil barve tamkajšnjega bundesligaša Braunschweiga, za katerega je minuli konec tedna tudi debitiral v nemškem prvenstvu ... In ne bi si mogel želeti lepšega debija!

Slovenski reprezentant je bil namreč na tekmi z Bambergom daleč najboljši košarkar na igrišču, saj je ob zmagi s 96:77 v slabih 29 minutah prispeval kar 26 točk, 10 skokov in asistenco. Iz igre je zadel 9 od 16 metov, od tega kar 4 od 8 metov za tri točke, medtem ko je bil stoodstoten pri izvajanju prostih metov (4/4).

Košarkarji Braunschweiga so s Slovencem na igrišču svojega nasprotnika nadigrali za kar deset točk, izjemna partija mladega Slovenca pa je navdušila tudi velikega NBA zvezdnika Dennisa Schröderja, lastnika ekipe, ki je med NBA premorom imel čas, da si svoje varovance ogleda v živo. Zvezdnik ekipe Brooklyn Nets je med tekmo s svojimi gestami dal večkrat vedeti, kaj si misli o predstavi Slovenca.

"Ekipa je igrala odlično. To je karakter naše ekipe, vseeno nam je, kdo manjka, koga ni na igrišču. Držali smo skupaj in odigrali dobro tekmo," je v prenosu v živo debi v dresu svoje nove ekipe povzel 22-letni občasni slovenski reprezentant, pred katerim je še zelo svetla prihodnost.

Foto: Profimedia Luka Ščuka

Omenimo še, da Ščuka ni bil edini Slovenec na tekmi, saj je za Bamberg zaigral 24-letni Nik Dragan, nekdanji košarkar Olimpije, Polzele in Zlatoroga Laško, ki je preko belgijskega Liega in romunske Craiove pred to sezono okrepil Bamberg. Na tekmi je v trinajstih minutah in pol prispeval dve točki (met iz igre 1/2) in štiri skoke.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.