Še ena Slovenka prestala svoj olimpijski krst

Foto: OKS
Foto: OKS
Žana Pintarič na uvodu olimpijskega turnirja s 638 točkami.
Oglej si celoten članek

Slovenska lokostrelka Žana Pintarič je na svojih premiernih olimpijskih igrah opravila kvalifikacijske boje v disciplini ukrivljeni lok. Dvajsetletnica se je v konkurenci 64 tekmovalk s 46. mestom uvrstila v spodnjo polovico uvrščenih. Slovenska tekmovalka je v osrednji del tarče, ki prinaša deset točk, ustrelila 24-krat.

V prvem krogu izločilnih bojev prihodnji torek bo njena tekmica Brazilka Ana Luiza Sliachticas Caetano. Brazilka se je po izstreljenih 72 puščicah z izkupičkom 660 točk, od tega je 28-krat ustrelila deset v tarči, prebila na 19. mesto.

V današnjih kvalifikacijah je sicer padel svetovni rekord. Južnokorejka Sihyeon Lim je za najboljši dosežek poskrbela z izkupičkom 694 točk, od tega je kar 48 puščic izstrelila v osrednji krog tarče, ki prinaša deset točk.

Kvalifikacije še niso prvo sito na olimpijskih igrah, saj so se vse tekmovalke uvrstile v prvi izločilni krog. Na podlagi razvrstitve v kvalifikacijah se določajo pari v prvem krogu izločilnih bojev.

Pintaričeva je letos poskrbela za zgodovinski mejnik, ko se je kot prva Slovenka uvrstila na OI. Študentka geologije na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani ni edina slovenska tekmovalka v Parizu v lokostrelstvu. Prvi nastop danes čaka tudi 24-letnega Domžalčana Žigo Ravnikarja. Slovenska lokostrelca bosta skupaj nastopila tudi na tekmi mešanih parov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.