Še četrta zmaga mladih risov na domačem SP

Foto: Domen Jančič (HZS/IIHF)
Foto: Domen Jančič (HZS/IIHF)
Mladim hokejistom na Bledu četrta zmaga, o prvem mestu odloča tekma z Ukrajino.
Oglej si celoten članek

Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je na Bledu dosegla še četrto zmago na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina B). Premagala je Italijo s 5:1 (2:0, 1:1, 2:0) in je pred zadnjim krogom v nedeljo na prvem mestu.

Slovenci so na domačem tekmovanju še vedno stoodstotni, saj so v četrtem krogu dosegli še četrto zmago. Pred tem so Estonijo premagali s 5:2, Hrvaško s 7:0 in Poljsko s 3:0.

Pred  tem krogom je bilo jasno, da so teoretično v igri za prvo mesto, ki prinaša selitev v višji razred naslednje leto, še tri ekipe. Ukrajina, Slovenija in tudi še Italija. Slednja bi morala za ohranitev upov zmagati, Slovenija bi ostala v igri kljub morebitnemu porazu.

A hitro se je pokazalo, da mladi izbranci Mitje Šivica razmišljajo le o zmagi. Mrežo tekmecev je Lovro Kumanović načel že v drugi minuti, še v prvi tretjini je rezultat povišal Filip Sitar. Italija je sicer zapretila z znižanjem na 1:2 na začetku drugega dela, toda Anže Žeželj je spet poskrbel za prednost dveh zadetkov.

V zadnji tretjiniso Slovenci le še potrdili zmago, Sitar je dosegel še en gol, delo pa je dokončal Mark Sever v 51. minuti.

SP se bo končalo v nedeljo, ko bosta na zadnji tekmi turnirja ob 19.30 igrali Slovenija in Ukrajina. Na lestvici je pred to tekmo prva Slovenija z vsemi 12 točkami in razmerjem zadetkov 20:3, Ukrajina je druga z 11 točkami (20:8). Reprezentanca, ki bo dobila medsebojni obračun, bodisi v rednem ali dodatnem delu, bo osvojila končno prvo mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.