Se bo Blažič pridružil izbrani sedmerici?

Foto: EPA
Foto: EPA
Ta konec tedna bo Berlin prizorišče zaključnega turnirja košarkarske Evrolige.
Oglej si celoten članek

V polfinalu Evrolige v petek bosta igrala CSKA Moskva in Lokomotiv Kuban ter Fenerbahče in Laboral Kutxa. Za slednjo bo prvič v karieri na final fouru zaigral tudi slovenski reprezentant Jaka Blažič.

Favorita polfinalnih parov sta CSKA in Fenerbahče, ki sta se po pričakovanjih uvrstila med štiri najboljše, ravno obratno kot njuna tekmeca, ki sta popolni presenečenji. Na poti do zaključnega turnirja je Lokomotiv v petih tekmah izločil Barcelono, Baski pa so bili boljši od Panathinaikosa.

Nazadnje Lakovič in Lorbek

Jaka Blažič bo skušal postati osmi Slovenec z naslovom evropskega prvaka. Nazadnje leta 2010 sta to postala Jaka Lakovič in Erazem Lorbek v dresu Barcelone, pred njima pa so se najelitnejšega klubskega naslova veselili še Jure Zdovc, Rašo Nesterović, Gregor Fučka, Sani Bečirović in Matjaž Smodiš. Slednji je tudi rekorder, saj je bil trikrat evropski prvak, dvakrat s CSKA Moskvo in enkrat z Virtusom iz Bologne.

Blažič, ki je imel v evroligi povprečje slabih osem točk na tekmo in dobre tri skoke, bo v Berlinu nastopil le delno pripravljen. Poškodbe gležnje namreč še ni povsem saniral.

Obradović po devetega

Oči košarkarske javnosti bodo usmerjene tudi v trenerja Fenerbahčeja Željka Obradovića.

To bo zanj že petnajsti nastop na zaključnih turnirjih Evrolige, skušal pa bo dvigniti še deveti pokal. Njegova uspešnost na final fourih je 63,4 odstotna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.