Šarapova in Azarenka v finalu

Foto: EPA
Foto: EPA
Na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu sta znani obe finalistki pri posameznicah. V sobotnem finalu se bosta pomerili Belorusinja Viktorija Azarenka in Rusinja Marija Šarapova.
Oglej si celoten članek

V prvem ženskem polfinalnem obračunu je Belorusinja Viktorija Azarenka ugnala branilko naslova Belgijko Kim Clijsters. Belorusinja, tretja nosilka, je branilko naslova Clijstersovo premagala z izidom 6:4, 1:6, 6:3 v nizih. Beloruska igralka si je priigrala svoj prvi finale na turnirjih velike četverice.

Tudi v drugem ženskem polfinalu je bila finalistka znana šele po tretjem nizu. Nekdanja zmagovalka tega turnirja iz leta 2008 Rusinja Marija Šarapova, četrta nosilka, je premagala Čehinjo Petro Kvitovo, drugo nosilko, z izidom 6:2, 3:6, 6:4 v nizih. Dvoboj je bil ponovitev lanskega finalnega obračuna na odprtem teniškem prvenstvu Velike Britanije v Wimbledonu, ki ga je dobila češka igralka.

Finalni dvoboj na OP Avstralije bo odločal tudi o novi številki ena ženskega tenisa. Clijstersova je namreč v četrtfinalu izločila prvo nosilko, Danko Caroline Wozniacki, ki je tako izgubila prvo mesto na lestvici WTA.

OP Avstralije, polfinale:

Viktorija Azarenka (Blr/3) : Kim Clijsters (Bel/11) 6:4, 1:6, 6:3;
Marija Šarapova (Rus/4) : Petra Kvitova (Češ/2) 6:2, 3:6, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.