Sarajlija prihaja, Petrov še naprej Krkin

Foto: Žurnal24 Mirza Sarajlija bo še vedno nosil zeleno-beli dres, le da Krkinega.
V KK Krka so podpisali pogodbi z dvema branilcema - izkušenim Simonom Petrovom in nadarjenim Mirzo Sarajlijo. Petrov je bil v Krki že lani, Sarajlija pa prihaja iz Uniona Olimpije.
Oglej si celoten članek

Osemnajstletni Mirza Sarajlija prihaja iz Uniona Olimpije, kjer je v lanski sezoni že igral tudi v članski konkurenci. Pod vodstvom novega Krkinega trenerja Aleksandra Džikića je v Evroligi v šestih tekmah v povprečju igral dobrih 19 minut ter dosegel 6,5 točke, 1,7 skoka in 1,2 asistence na tekmo. V NLB ligi je imel nekoliko manjšo minutažo. V dobrih 12-ih minutah je v povprečju dosegal 4,2 točke, 1,4 skoka in 0,9 asistence na tekmo. Bil je slovenski reprezentant v vseh mlajših kategorijah, letos pa je zaradi manjše poškodbe izpadel iz reprezentance do 18 let, ki pravkar igra na evropskem prvenstvu v Metzu.

 

Preberite še ...

Džikić na klopi Krke

Simonu Petrovu se je triletna pogodba zaradi neuvrstitve kluba v NLB ligo prekinila, zato je zdaj dobil novo dvoletno pogodbo. Petrov je kot Novomeščan z igranjem košarke začel v novomeškem klubu, s katerim je v letu 2000 osvojil naslov slovenskega prvaka. Krko je zapustil po sezoni 2000/01, ko je za dve sezoni odšel v Francijo k Asvelu, kjer je igral tudi v Evroligi. Potem se je vrnil v Slovenijo ter odigral eno sezono v Unionu Olimpiji in eno v Geoplinu Slovanu. Naslednji dve sezoni je zopet preživel v tujini: v turškem Banvitu, grških Olimpiji Larisi in Olimpias Patrasu ter italijanskem Avellinu. V Slovenijo se je vrnil v sezoni 2007/08, ko je zaigral v dresu Geoplina Slovana. Lani je v dresu Krke v ligi NLB ob 48-odstotnem metu iz igre povprečno dosegel 11,7 točke, 1,4 skoka in 1,9 asistence na tekmo, v ligi UPC pa je pri 50-odstotnem metu iz igre povprečno dosegel 11,8 točke, 1,8 skoka in 2,3 asistence na tekmo. Še posebej se je izkazal pri metanju prostih metov, saj je bil v tem elementu daleč najboljši košarkar v obeh ligah. V celi sezoni je zgrešil le 13 od 189 prostih metov in bil tako 93-odstotno uspešen.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.