Saj ni res! Komaj se je sestavil, že je doživel novo tragedijo

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Švicarski smučar se je po skoraj enoletni odsotnosti uspešno vrnil v svetovni pokal, kjer je takoj utrpel novo poškodbo.
Oglej si celoten članek

Urs Kryenbühl, švicarski alpski smučar, specialist za hitre discipline, ne bo mogel nastopiti na svetovnem prvenstvu Courchevelu. Osemindvajsetletnik se je v Val Gardeni sicer uspešno vrnil po skoraj enoletni odsotnosti zaradi poškodbe, a se na superveleslalomu v Bormiu spet poškodoval, strgal si je križne vezi desnega kolena.

"Čeprav ni padel, je trpel strašne bolečine," je žalostno novico še pred zdravniški preiskavami, s katerimi so potrdili strgane križne vezi, povedal pomočnik trenerja v švicarskii reprezentanci Erich Schmidiger

Foto: Profimedia Urs Kryenbühl Kot so kasneje sporočili s švicarske smučarske zveze, se Kryenbühl ni odločil za operacijo, temveč se bo sanacije poškodbe raje lotil z bolj konzervativnimi metodami zdravljenja. Sredi februarja ga bodo zdravniki spet pregledali in skupaj se bodo odločali, kakšni bodo nadaljnji ukrepi.

V sredo je na smuku Krynbühel zasedel odlično šesto mesto, dan pozneje pa na super-Gju med vožnjo začutil hudo bolečino in kljub temu, da ni padel, prekinil smučanje.

To je že njegova tretja huda poškodba v slabih dveh letih. Leta 2021 je hudo padel na ciljnem skoku v Kitzbühelu, zaradi hudega pretresa možganov in tudi strgani kolenskih vezi je bilo njegovo nadaljevanje kariere v nevarnosti. A se je vrnil na tekmovanja, lani januarja pa na tekmi evropskega pokala v Saalbachu še enkrat hudo padel in si zlomil medenico in kolka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.