Sainz raztreščil svojega Ferrarija, Norris vse bolj grozi Verstappnu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Norris s prvega mesta na VN Singapurja.
Oglej si celoten članek

Britanec Lando Norris iz McLarna bo na nedeljski dirki voznikov formule 1 za veliko nagrado Singapurja začel s prvega startnega mesta. V kvalifikacijah pred dirko svetovnega prvenstva je s časom minute in 29,525 sekunde za 0,155 sekunde premagal Nizozemca Maxa Verstappna za šesti "pole" v karieri.

Norris, drugi v SP, se bori, da bi premagal svetovnega prvaka Verstappna, tudi vodilnega v skupni razvrstitvi. Drugi Britanec, Lewis Hamilton (Mercedes), bo startal s tretjega mesta po poznem začetku kvalifikacij, ki so potekale pod reflektorji na mestnem dirkališču.

Ferrarijev Carlos Sainz, ki je prejšnjo sezono v Singapurju začel s prvega startnega mesta, se je zaletel v zid, kar je povzročilo rdečo zastavo za prekinitev nastopa. Španec je bil nepoškodovan, a bo moral dirko začeti z 10. mesta. Stevardi so po nesreči hiteli odstraniti njegov dirkalnik, da so se lahko kvalifikacije nadaljevale.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.