S to potezo pridobil simpatizerje

Foto: EPA
Foto: EPA
Andy Murray se je v finalu teniškega mastersa v Madridu izkazal s športno potezo, ko je po opozorilu sodnika stopil v bran Novaku Đokoviću.
Oglej si celoten članek

Branilec naslova Andy Murray je bil samo dve igri oddaljen od poraza na mastersu v Madridu, ko se je odločil, da bo priskočil na pomoč svojemu dolgoletnemu znancu in prijatelju Novaku Đokoviću.

Srbski tenisač, ki se je veselil 29. zmage na turnirjih serije masters, je v sedmi igri odločilnega niza prejel opozorilo glavnega sodnika, ker naj bi med točkami porabil preveč časa.
Murray, četudi na pragu poraza, se je postavil na stran svojega nasprotnika in sodniku pojasnil, da je za zamudo odgovoren on. ''Zaradi mene je moral čakati,'' je dejal tretji igralec sveta.

Đoković se mu je za športno potezo zahvalil z objavo na Twitterju. ''Hvaležen in počaščen sem, da sem bil nocoj priča takšnemu športnemu vedenju. Tenis ima srečo, da si njegov ambasador. Hvala,'' je zapisal prvi igralec sveta.

Omejitev časa, ki velja med točkami, je že nekaj časa pereča tema v profesionalnem tenisu. Načeloma velja, da tenisač ne sme porabiti več kot 25 sekund, a glede na različne okoliščine se pravilo uveljavlja selektivno. 

To pa posledično vodi v prepire in nesoglasja med igralci in glavnimi sodniki, saj se mnenja, kdaj je opozorilo smiselno in primerno, močno razlikujejo.

Tenisač ob prvi kršitvi prejme opozorilo, ob drugi in vseh naslednjih pa izgubi prvi začetni udarec. V primeru, da je za zavlačevanje odgovoren returner, glavni sodnik ob prvi kršitvi izda opozorilo, ob vseh naslednjih pa dodeli točko serverju.

Takšni primeri so izjemno redki, saj se večina glavnih sodnikov omeji na eno opozorilo na dvoboj, ki praviloma ne vpliva na končni rezultat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:28 9. Maj 2016.

    Veličina športnikov kot sta Murray in Djoković se ne more primerjati s snoboma, kot sta Federer ali Nadal. Razlika je …

  • 15:14 9. Maj 2016.

    Se mu je Andy oddolžil, ker je ogtožil, da tenisači uživajo poživila. Meril je tudi na Noleta.

  • 14:56 9. Maj 2016.

    ANDY ................BRAVO !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.