S katero ste najmanj zadovoljni?

Foto: Žurnal24 Aprila 2007 sta se Damjan Mihevc (desno) in Ted Sator (levo) veselila, oktobra 2
To jesen so bile zaradi svojih potez pod drobnogledom štiri športne zveze: hokejska, nogometna, rokometna in smučarska. Z delom katere od njih ste najmanj zadovoljni? Povejte v anketi.
Oglej si celoten članek

Prva športna zveza, ki je prišla pod drobnogled športne javnosti, je bila Hokejska zveza Slovenije (HZS), ki se je v času, ko so se že začele reprezentančne priprave na najpomembnejšo sezono v elitni skupini svetovnega hokeja, spopadala s finačnimi težavami in iskanjem novega selektorja. Začelo se je oktobra z govoricami, da naj bi selektor risovTed Sator zaradi neizplačanih obveznosti prekinil sodelovanje s HZS. Ker je bil Sator tisti, ki je naše hokejiste spet popeljal v elitno skupino svetovnega hokeja, je HZS napela vse moči, da zgladi nesoglasja, in Satorju predčasno izplačala nagrado za sezono 2006/2007. Kljub temu sta HZS in Sator sporazumno prekinila sodelovanje, čeprav so bile reprezentančne priprave v polnem teku. Prvo reprezentančno akcijo, na kateri iz finančnih razlogov - potni stroški naj bi bili previsoki - ni bilo nekaterih najboljših hokejistov, ki si kruh služijo v tujini, sta tako vodila Satorjeva pomočnika Pavle Kavčič in Matjaž Kopitar, zatem pa so na HZS le našli pravega naslednika, Šveda Matsa Waltina.

 

Bojan Križaj © BOBO

 
Nasprotno kot HZS Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) ob vedno bolj (pod)povprečnih rezultatih alpskih smučarjev in smučark z redkimi svetlimi izjemami mučijo predvsem finančne težave. Slabi rezultati nekdaj paradnega slovenskega športa so namreč zmanjšali število sponzorjev, zatem je zmanjkalo denarja, alpinci pa so - da so lahko nadaljevali s pripravami na novo sezono - zabredli v dolgove. Zaradi luknje v "denarnici" - podedoval jo je od svojega predhodnika Klemna Berganta , ki te dolgove pripisuje svojemu predhodniku Tonetu Vogrincu , ta pa zatrjuje, da SZS ni zapustil v rdečih številkah - je z mesta poslovnega direktorja odstopil Bojan Križaj . Njegov naslednik Dušan Videmšek , ki bo delo opravljal zgolj kot vršilec dolžnosti poslovnega direktorja, trenutno čaka na imenovanje. Pred tem mora SZS izpolniti še njegov pogoj – sanacijo dolga. Nov začetek SZS oziroma njenega alpskega dela je slišati obetaven, kako pa se bodo alpinci izkopali iz krize in kako - če sploh - bo to vplivalo na rezultate, najbrž še ne bo jasno kmalu.

 

Rudi Zavrl © BOBO

 
Spet drugačne težave, kot jih imata HZS s selektorjem in SZS s financami, mučijo Nogometno zvezo Slovenije (NZS) , za katero je videti, da je že kar v stalnem nasprotju z nogometnimi navdušenci. Nazadnje so ti svoje nezadovoljstvo s politiko vrhovne nogometne organizacije v Sloveniji jasno pokazali tudi z množičnim praznjenjem nekdaj nabitih tribun nogometnih stadionov, na katerih je igrala državna enajsterica. S tem so NZS sporočili tudi, da je čas za boljšo igro in spremembe. Kar 80 odstotkov bralcev, ki so sodelovali v predzadnji anketi zurnala24.si , je namreč prepričanih, da je pot do boljših rezultatov nogometne reprezentance, katere sij je po Katančevi eri močno zbledel, odvisna od menjav v vrhu NZS in na selektorskem stolčku. NZS pod vodstvom Rudija Zavrla se s tem ne strinja in vztraja pri svojem načinu dela, selektorju Matjažu Keku , ki je sredi ciklusa reprezentanco prevzel od Branka Oblaka , pa je pred dnevi podelila zaupnico. Kako bo Kek izkoristil novo priložnost, bomo videli v naslednjih kvalifikacijah, saj mu pogodba poteče po koncu kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2010. Prav tako bomo videli, koliko bo vredna beseda navijačev, ki zbirajo podpise za vrnitev Srečka Katanca .


Komu je bil Kasim Kamenica trn v peti? © BOBO

 
Bolj nerazumljiva je bila nespretna selektorska menjava Rokometne zveze Slovenije (RZS) , ki se je v kadrovanje spustila mesec in pol pred evropskim prvenstvom. Pred dvema tednoma se je pojavila novica, da naj bi RZS razrešila selektorja Kasima Kamenico , ki je na tiskovni konferenci pred prijateljskima tekmama s Švico presenetila tudi vodilne člane zveze – glavnega sekretarja Leopolda Kalina in direktorja reprezentanc Staneta Osterliča . Oba sta poudarila, da menjava čez noč pred bližajočim se EP ne more biti dobra odločitev. Z enodnevno zamudo se je oglasil še predsednik RZS Žiga Debeljak , ki pa je povedal le, da bo javnost o "pomembnejših spremembah" pravočasno obveščena. Po obeh pripravljalnih tekmah je bil potrjen odhod Kamenice, na njegovo mesto pa ustoličen Miro Požun . Debeljak je ob tem "izdal" še, da so že dalj časa iskali menjavo za selektorja, ki je svoje športne cilje izpolnjeval, pa čeprav so se zavedali, da "trenutek zamenjave z vidika obveznosti reprezentance v januarju 2008 ni ugoden" .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.