Ruskemu zvezdniku grozila amputacija, odločale so ure

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ruski teniški zvezdnik trdi, da je bil le nekaj ur oddaljen od potencialne amputacije neimenovanega uda.
Oglej si celoten članek

Aktualni šesti igralec sveta Andrej Rubljov je v pogovoru za BetBoom Tennis šokiral z razkritjem, da se je z nedavno operacijo za las izognil amputaciji uda.

Podrobnosti o tem, za kakšen zdravstveni zaplet je šlo in o katerem udu je govora, ruski tenisač ni razkrival.

Rubljov je zdravniško pomoč potreboval kmalu po koncu OP ZDA, kjer je izpadel v osmini finala. Po operaciji so mu zdravniki svetovali počitek, a se teniški zvezdnik ni dal in napel vse sile, da bi se lahko udeležil turnirjev v Aziji.

To mu je tudi uspelo, tako da se je na igrišča vrnil že na turnriju serije 500 v Pekingu, kjer je izpadel v četrtfinalu. Sledil je nastop na mastersu v Šanghaju, kjer je v drugem krogu kljub dobljenemu uvodnemu nizu klonil proti Jakobu Mensiku.

Foto: Profimedia Andrej Rubljov

"Po operaciji so mi povedali, da bom z nekaj sreče lahko igral v Šanghaju. Potem pa sem si rekel: 'Ok, če sem lahko nared za Šanghaj, imam možnosti tudi za Peking'," je svojo odločitev pojasnil trenutno sedmi tenisač na lestvici Race to Turin, ki tako ostaja v igri za peti zaporedni nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice.

"Po OP ZDA sem se pripravljal na Kitajsko, samo nekaj dni pred odhodom pa sem potreboval operacijo, sicer bi se lahko, če se zanjo ne bi odločil, končalo z amputacijo," je povedal 26-letnik in dodal, da se je črnemu scenariju izognil za nekaj ur.

Šokiran Kazalo je na minimalne sankcije, zdaj se je hudo zapletlo

"Srečo sem imel, da se je vse razrešilo v samo treh ali štiri urah, po petih ali šestih bi bila amputacija neizbežna. Na koncu smo vse pravočasno rešili, izteklo pa se je celo bolje od pričakovanj. Pred operacijo je bila prognoza zelo neprijetna. Ničesar ne bi smel početi in v postelji preležati vsaj mesec dni. Vesel sem, da sem se lahko tako hitro vrnil."

Nekateri uporabniki spleta so izrazili dvom v resničnost njegovih navedb, češ da pri tako resnem zdravstvenem zapletu vrnitev na igrišča samo nekaj dni kasneje pač ni realna.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.