Ruska Slovenka do medalje na svetovnem prvenstvu!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vedenejeva na SP v Valencii do kolajne s trakom.
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentantka v ritmični gimnastiki Jekaterina Vedenejeva je na 40. svetovnem prvenstvu v Valencii dosegla nov uspeh. V finalu najboljše osmerice s trakom je ponovila lanski dosežek in ubranila bronasto kolajno z 31,200 točke. Že pred tem je bila v sredo šesta tako z obročem kot žogo, danes pa je osvojila tudi olimpijsko kvoto.

Vedenejeva si je finalni nastop najboljše osmerice v današnjih kvalifikacijah priborila s sedmim dosežkom, vendar je že večkrat dokazala, da je prav trak njen najmočnejši adut. V finalu so tekmice delale veliko napak, slovenski ritmičarki pa je uspela res lepa sestava, ki ji je zasluženo prinesla drugo kolajno s SP v karieri. Tretja je bila že na lanskem SP, ko je osvojila sploh prvo kolajno na tekmovanju najvišje ravni za Slovenijo.

Foto: Profimedia Jekaterina Vedenejeva

Še četrti naslov tega SP je s trakom pripadel Nemki Darji Varfolomeev (33,350 točke), ki je pred tem zmagala že z obročem, žogo in s kiji. Srebro je s trakom osvojila Bolgarka Borjana Kalejn (31,850).

Bronasto odličje s trakom pa danes ni bilo edini uspeh za 29-letno Rusinjo, ki od leta 2018 nosi slovenski grb. V Španiji so bile namreč tudi glavne kvalifikacije za olimpijski turnir v Parizu 2024, Vedenejeva pa je vse štiri sestave opravila brez velikih napak in se v kvalifikacijskem mnogoboju uvrstila na visoko peto mesto. Ta dosežek ji je zanesljivo prinesel tudi olimpijsko kvoto za naslednje igre.

Foto: Profimedia Jekaterina Vedenejeva

Petek je na SP rezerviran za tekmovanje v skupinskih sestavah, v soboto pa bo na sporedu finale mnogoboja in boj za najbolj prestižen svetovni naslov tudi s slovensko predstavnico Vedenejevo, ki je bila v kvalifikacijah peta.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:32 24. Avgust 2023.

    Bravo in čestitke pod slovensko zastavo..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.