Rusinja ni prenesla poraza proti Slovenki, sledilo je nekaj neverjetnega

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska teniška igralka se je izkazala s prijazno gesto po zmagi v uvodnem krogu OP Avstralije.
Oglej si celoten članek

Slovenka Kaja Juvan, 109. igralka sveta na teniški lestvici WTA, je uspešno preskočila prvo oviro v Melbournu, kjer se je v nedeljo začel uvodni grand slam sezone za OP Avstralije.

Juvanova je v prvem krogu odigrala dobro partijo in presenetljivo gladko premagala 23. nosilko turnirja Rusinjo Anastazijo Potapovo, sicer 29. igralko sveta, z izidom 6:1, 6:4. 

Slovenka je za uvrstitev v drugi krog, v katerem se bo pomerila z zmagovalko obračuna med rusko kvalifikantko Anastazijo Zaharovo, 191. na svetu, in izkušeno Kazahstanko Julijo Putincevo, 64. igralko sveta, potrebovala samo uro in 11 minut.

Foto: Profimedia Juvan - Potapova

Favorizirana Potapova poraza proti precej nižje rangirani Slovenki ni znala najbolje sprejeti. Po zadnji odigrani točki je pričela z loparjem udrihati po tleh, dokler ni bil ta uničen. Za piko na i nespodobnemu vedenju je nato lopar pustila ležati sredi igrišča in se odpravila proti mreži, kjer je nasprotnici segla v roko.

Nered, ki ga je za seboj pustila vročekrvna Rusinja, je pospravila Juvanova, ki je nesebično pobrala polomljeni lopar in z njim razveselila enega izmed navijačev ob igrišču. Lepa gesta slovenske tenisačice je bila deležna številnih pohval navijačev. 

Foto: X

"Zelo lepo od nje. Bravo, Kaja," je zapisal nek uporabnik spleta. "Nič čudnega, da sta s kraljico Igo (Swiatek op. a.) najboljši prijateljici," je dodal drugi. "Kaja Juvan, princesa ljudskih src," je ocenil tretji. "Čudovita gesta zmagovalke v imenu poraženke," pa je pristavil četrti.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 22:24 15. Januar 2024.

    Mala Slovenija je klofutnila Putlerja...Igralki naj Pirčeva podeli zasluge za narod... Aja Pirčeva je rusofilka...Neprecenljivo!

  • 21:16 15. Januar 2024.

    Ruska patetika 🤣

  • 20:49 15. Januar 2024.

    Svoje je prispeval hrvaški bog komunikacije.....,pa naj bo ena po dalmatinsko, Youtube - "LOUIS - Pesma me je razumela".

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.