Rudar izgubil tudi brez Pušnika

Foto: Žurnal24 Rusmin Dedić in ostali Velenjčani imajo po petih kolih na svojem računu osem toč
Rudar iz Velenja je doma v četrtfinalu pokala Hervis izgubil s Celjem. Drugačne sreče je bil Maribor, ki je drugoligaša Triglav ukanil s 5:1. Remi sta odigrala Interblock in Nafta.
Oglej si celoten članek

V Velenju pa so domači nogometaši - po novem brez napotkov trenerja Marijana Pušnika, ki je moral zapustiti klop Rudarja - morali priznati premoč Celjanom. Ti so do prednosti prišli že v šesti minuti, ko je Rajko Rep lepo zadel z dobrih 20 metrov, in jo znali zadržati vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

V Ljudskem vrtu so Mariborčani zanesljivo premagali gostujočega drugoligaša iz Kranja, Triglav Gorenjsko, čeprav so po prvih 45 minutah igre nepričakovano vodili Gorenjci, saj je v 11. minuti zadel Dejan Burgar. Gostitelji so stvari vendarle na svoje mesto postavili s silovitim drugim polčasom, ko so tekmecu nasuli kar pet golov. Na 1:1 je izenačil Marcos Tavares (55.), za 2:1 je zadel Dragan Jelič (61.), za 3:1 Vito Plut (65.), za 4:1 znova Tavares (67.), končni izid pa je postavil David Bunderla (75.), ki je ob koncu tekme zatresel še prečko.

Mladi igralci Interblocka, sicer branilci naslova, so bili v prvem polčasu tekme v Ljubljani boljši in predvsem nevarnejši tekmec. Zapravili so veliko priložnosti, prav ob koncu polčasa pa je Enow Juvette Tabot dosegel vodilni zadetek s 25 metrov. V nadaljevanju so nekajkrat zapretili tudi Prekmurci, ki so do svojega zadetka prišli v 78. minuti, ko je po kotu z glavo zadel Dalibor Volaš.

Tudi v Domžalah sta ekipi dobili vsaka po en polčas. V prvem so bili boljši Novogoričani, ki so povedli že v sedmi minuti z zadetkom Enesa Demirovića. Ta je domžalsko mrežo zatresel z neubranljivim volejem. V drugem polčasu pa so bili konkretnejši domačini, ki so terensko premoč unovčili v 57. minuti. Takrat je tudi z nekaj sreče zadel Mitja Zatkovič.

Pokal Hervis, četrtfinale:

Interblock : Nafta 1:1 (1:0)
Tabot (45); Volaš (78)

Maribor
: Triglav Gorenjska 5:1 (0:1)
Tavares (55, 57), Jelic (61), Plut (65), Bunderla (74); Burgar (12)
RK: Marijan (62/Tri)

Domžale : Hit Gorica 1:1 (0:1)
Zatkovič (57); Demirović (7)

Rudar Velenje : CM Celje 0:1 (0:1)
Rep (6)

Povratne tekme bodo v sredo, 24. marca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.