Ronaldova poškodba ni nedolžna: 3 tedni?

Foto: EPA
Foto: EPA
Poškodba Cristiana Ronalda, ki jo je zvezdnik madridskega Reala staknil na gostovanju v Almeríi, le ni tako nedolžna. Portugalec bi lahko počival tudi tri tedne.
Oglej si celoten članek

Kaj se dogaja v Almeríi? Na stadionu mediteranskih iger se je v letošnji sezoni poškodoval že Lionel Messi, Argentincu, ki se je nato znova poškodoval še v Sevilli in v letu 2013 ne bo več igral, pa se je na sobotni tekmi pridružil še njegov portugalski rival Cristiano Ronaldo.

Čeprav so bile napovedi po tekmi na jugu Španije optimistične, je Real Madrid po pregledih v španski prestolnici sporočil, da ne gre zgolj za udarec, temveč za "poškodbo v zadnjem predelu leve stegenske mišice", zaradi katere bo Ronaldo gotovo izpustil tekmo Lige prvakov proti Galatasarayu, vprašljiv pa je vsaj še za naslednjo ligaško tekmo z Real Valladolidom.

"Dobro, dobro, dobro!"

Portugalec je ob odhajanju s klinike Sanitas La Moraleja v Madridu novinarjem skozi okno svojega porscheja večkrat zaklical "dobro, dobro, dobro", ko so ga vprašali po njegovem stanju. Ronaldo je v Almeríi že po nekaj minutah zabil svoj 17. ligaški gol sezone, nato pa zelenico zapustil kmalu po začetku drugega polčasa.

Madridski klub je v sporočilu za javnost zapisal, da je njegova odsotnost "odvisna od nadaljnjega razvoja", mediji pa že špekulirajo, da bi zaradi več manjših poškodb Ronaldo lahko počival kar tri tedne.

Portugalec je z gostovanja v Torinu namreč prinesel poškodbo prsta, zaradi česar je v zadnjih dveh tednih omejeno treniral v klubu in reprezentanci. Ker je suspendiran za prvo tekmo v španskem pokalu proti tretjeligašu Xàtivi (zaradi rdečega kartona v letošnjem finalu proti Atléticu), bi se lahko na zelenice vrnil šele 14. decembra za težko gostovanje pri Osasuni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.