Ronaldo imenoval igralca, ki naj bi bil boljši celo od njiju z Messijem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ronaldo je prepričan, da z Messijem nikoli nista imela v sebi nečesa tako posebnega, kot ima mladi Yamal.
Oglej si celoten članek

Dolgo je med ljubitelji nogometa trajala debata: kdo je najboljši nogometaš na svetu, Cristiano Ronaldo ali Lionel Messi? Portugalec in Argentinec sta namreč zadnji dve desetletji dominirala na nogometnih igriščih ter si med seboj razdelila kar trinajst zlatih žog (Messi: 8, Ronaldo: 5) za najboljšega nogometaša leta.

Toda njun čas je minil, pri 39 in 37 letih v Savdski Arabiji in ZDA nista več v središču pozornosti, nogometnemu svetu pa so zavladala neka nova imena. Mnogi tako že iščejo nove nogometaše, ki bodo prevzeli njuni vlogi ter v prihodnjih desetletjih vladali nogometnemu svetu.

Bo to nezaustavljivi Kylian Mbappe? Morda stroj za zadetke Erling Haaland? Ali Realov čudežni deček Vinicius Junior? Po mnenju Cristiana Ronalda noben izmed omenjene trojice, pač pa ima Portugalec svojega favorita, za katerega verjame, da bo v prihodnosti še boljši, kot sta bila z Messijem.

Foto: Profimedia Lamine Yamal

"Niti midva z Messijem nisva mogla početi stvari, ki ji pri svojih sedemnajstih letih počne Lamine Yamal. V njem vidim izjemen potencial, gre za velikega talenta. Potreboval bo tudi nekaj sreče, saj je še vedno tako mlad. Upam, da ne bo imel kakšnih težav. Verjamem, da bo najboljši nogometaš svoje generacije," je v pogovoru za Youtube kanal Ria Ferdinanda razkril legendarni Portugalec.

"Yamal ima v sebi nekaj posebnega," je še zaključil Ronaldo. Mladi krilni napadalec Barcelone je sicer pri vsega 17 letih popeljal Španijo do naslova evropskih prvakov, obenem pa je porušil številne rekorde. Je najmlajši debitant in strelec v zgodovini španske reprezentance ter najmlajši igralec, asistent, strelec ter prvak v zgodovini evropskih prvenstev.

Številne rekorde je porušil tudi pri Barceloni, kateri je leta 2023 pomagal do naslova državnih prvakov. Je najmlajši igralec, ki je kdaj začel v prvi postavi, asistent in strelec Barcelone v zgodovini La Lige. Je prav tako najmlajši igralec, ki je kdaj zaigral na el clasicu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.