Ronaldo Hrvatom zabil svoj 900. gol, San Marino slavil po 20 letih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ronaldo do 900 golov v karieri za zmago Portugalske nad Hrvaško.
Oglej si celoten članek

Cristiano Ronaldo je na dvoboju Portugalske proti Hrvaški dosegel 900. gol v karieri. Devetintridesetletnemu kapetanu izbrane vrste je ta zgodovinski mejnik uspel za vodstvo z 2:0 v 34. minuti. To je bil na njegovi 213. reprezentančni tekmi 131 gol. Nihče drug v zgodovini ni zbral toliko golov in toliko reprezentančnih nastopov. Že pred tekmo je sicer dejal, da še ni rekel zadnje besede v reprezentančnem dresu.

Poleg njega je v Lizboni že v sedmi minuti za domače zadel Diogo Dalot, ki pa je v 41. minuti še drugič zadel, a je po nesrečnem odboju žoge to poslal v lastno mrežo. Končalo se je z 2:1.

V isti skupini je na Škotskem padlo pet golov, domači so izgubili proti Poljski z 2:3 (0:2), med strelci je bil tudi Robert Lewandowski z bele pike v 44. minuti.

Foto: Profimedia Robert Lewandowski

Danska je z goloma Patricka Dorguja (82.) in Pierre-Emila Hoejbjerga v sodnikovem dodatku z 2:0 ugnala Švico, pri kateri sta rdeča kartona dobila Nico Elvedi (50.) in Granit Xhaka (87). Pomlajena reprezentanca Srbije je v Beogradu v tekmi brez golov iztržila remi z evropskimi prvaki Španci.

V skupini C1 sta zmagali gostujoči moštvi, Švedi v Azerbajdžanu s 3:1, Slovaki pa v Estoniji Z 1:0. V skupini C3 sta se Belorusija in Bolgarija razšli z 0:0, Severna Irska pa je z 2:0 odpravila Luksemburg.

San Marino je v skupini D1 premagal Liechtenstein z 1:0, nogometni palček je s tem dosegel svojo prvo tekmovalno zmago nasploh, in prvo zmago po več kot 20 letih.

Slovenija bo v petek v skupini B3 ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah gostila Avstrijo, ob 16. uri bosta igrali še ekipi Kazahstana in Norveške.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.